3 de febrer del 2014

Unanimitat a Tortosa per aprovar la moció de la PAH per sancionar els bancs que tinguen pisos buits


TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre, per unanimitat de tots els grups polítics, una moció presentada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de les Terres de l'Ebre que instava el consistori a emprendre mesures per garantir el dret a l'habitatge i establir sancions als bancs propietaris d'immobles en situació permanent de desocupació. Els grups municipals de CiU, ERC i Iniciativa Entesa per Tortosa havien presentat mocions amb el mateix redactat, que finalment s'han acabat retirant per presentar-ne una de subscrita per tots els grups polítics. Entre els acords adoptats es proposa adoptar mesures per "garantir el dret a l'habitatge i fer front a l'emergència habitacional", així com establir les accions oportunes per "evitar la desocupació permanent i injustificada d'habitatges". En aquest sentit es plantegen "fins a tres multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros, si transcorregut el termini fixat no s'ha produït l'ocupació de l'immoble". La votació al ple ha estat seguida per una representació de la PAH.

Unes hores abans del ple, l'alcalde havia explicat a la premsa que entre el 70 i el 80% de les sancions als titulars d'edificis per mal estat són propietat d'entitats financeres i s'ha mostrat partidari de combatre la "deixadesa" d'aquests immobles, en la mesura que poden ser objecte d'ocupacions il·legals i de possibles problemes de convivència amb el veïnat. De fet, durant el ple l'alcalde ha posat l'exemple d'una casa de tres plantes al carrer Mercaders, propietat d'entitats financeres, que ha estat ocupada per una sèrie de persones que estan alterant la convivència. En aquest sentit, Bel ha matisat que hi ha entitats financeres que han mostrat la seua col·laboració i amb les quals s'han signat convenis per promoure lloguers socials.



D'altra banda, el ple ordinari del mes de febrer ha aprovat també una moció del grup de CiU instant la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) a continuar les inversions en condicionament i millora hidràulica al delta de l'Ebre. La proposta manifesta el rebuig a la reversió de la recaptació del cànon de derivació per una suposada assumpció dels objectius inicialment previstos i que pot comportar la no continuïtat de les inversions necessàries a la infrastructura hidraulica del delta.

A banda, també s'ha aprovat una moció d'ERC sobre la distribució del Fons de Cooperació Local de Catalunya, a la qual l'Ajuntament va presentar al·legacions i que la Generalitat ha anunciat recentment la seua restitució. Així mateix, el ple ha votat una moció del PSC, transaccionada pel grup de CiU, instant a continuar la millora de l'accessibilitat dels parcs infantils de la ciutat a les persones amb mobilitat reduïda.

En canvi, el ple ha rebutjat dues mocions de PxC sobre la promoció del comerç per part de la Cambra de Comerç de Tortosa i contra la immigració il·legal; i una altra d'Iniciativa-Entesa per Tortosa sobre la urbanització de la plaça Mossèn Sol i la millora d'aparcaments al barri del Rastre.

En el mateix ple s'ha fet l'aprovació inicial de la creació de la seu electrònica de l'Ajuntament de Tortosa i el seu reglament. En el marc d'aquesta actuació, el govern municipal es proposa que la major part de les instàncies i les factures de proveïdors puguen presentar-se de manera electrònica a través del web municipal, mitjançant les eines vigents d'identificació personal. Abans del ple, l'alcalde ha explicat que amb aquesta acció és fa un "salt qualitatiu molt important" en l'atenció ciutadana. Actualment es presenten més de 19.000 instàncies anuals i unes 4.000 factures. Bel ha volgut fer notar que el consistori ha posat a disposició de la ciutadania un major volum d'informació al web municipal en ares de la transparència.

Imatge PAH Terres de l'Ebre a Twitter
Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta