6 de març del 2014

Adam Tomàs (ERC) anima CiU a trencar els pactes de govern amb el PP a les Terres de l'Ebre



AMPOSTA (Montsià).- El portaveu d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, ha reclamat aquest dijous el trencament dels pactes entre CiU i el PP als ajuntaments i consells comarcals del territori, com a reacció a l’aprovació del nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre. Tomàs ha detallat que Esquerra presentarà una moció a les institucions del territori per reclamar un altre cabal ecològic per al tram final del riu, i en què es demana la convocatòria urgent de la Comissió per la Sosteniblitat de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, el portaveu republicà ha afegit que la moció també demanarà suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i a les mobilitzacions que es puguen convocar, com la del proper 30 de març a Deltebre. Així, tot i que Tomàs no ha tancat la porta a restablir el diàleg amb el govern de l’Estat, el republicà ha afirmat que CiU hauria de replantejar-se els seus pactes al territori amb el Partit Popular, ja que la idea que el govern de l’Estat té al cap és emportar-se l’aigua de l’Ebre.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Tomàs ha volgut recordar que ERC ja va trencar el seu pacte al Montsià, quan la republicana Marta Cid va deixar el govern del Consell Comarcal pel suport de CiU a l’antic Plan Hidrológico Nacional (PHN). Per tant, el portaveu d’Esquerra ha insistit en demanar a CiU que ara, si realment estan en contra del pla hidrològic, trenquen els pactes que tinguen al territori amb el Partit Popular.

En canvi, el portaveu d’ERC ha valorat positivament que la Generalitat haja decidit recórrer a la Comissió Europea per aturar el nou pla hidrològic. Però Tomàs ha afegit que el govern de CiU també d’estar al costat de la PDE en les mobilitzacions que convocarà el moviment social per reclamar, també des del carrer, un altre cabal ecològic.

Finalment, Tomàs ha afirmat que és “un error” que els regants de la Dreta de l’Ebre hagen aprovat el nou pla de conca a canvi de futures inversions. El portaveu d’Esquerra ha recordat que, sense un cabal millor per al tram final de l’Ebre, el Delta no serà viable per al conreu de l’arròs. De fet, Tomàs ha recordat que els regants de l’Esquerra de l’Ebre sí que s’han oposat al nou pla hidrològic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta