6 de març del 2014

L'ANC de les Terres de l'Ebre rebutja el pla hidrològic i remarca que la independència ajudarà a defensar el Delta



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les Terres de l'Ebre ha volgut manifestar aquest dijous, a través d'un comunicat, la seua oposició al nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre. Segons les assemblees territorials de l'ANC, el nou pla de conca fixa un cabal mínim "totalment insuficient per a la sostenibilitat mediambiental del tram final del riu i condemna a mort el delta de l’Ebre". L'ANC també considera que el nou pla hidrològic representa "un nou atac frontal" del govern de l'Estat al riu, al Delta i al territori. "Representa un atac directe a la capacitat de gestió dels nostres recursos naturals", hi afegeix el comunicat datat el passat 4 de març.


"Terres de l’Ebre per la Independència entenem que tot el procés de negociació per aprovar aquest nou pla hidrològic de conca no ha valorat en cap cas l’equilibri mediambiental del tram final del riu i del Delta", continua el comunicat. L'ANC també afirma que el nou pla hidrològic posa de manifest que "sense disposar de les eines pròpies d’un estat independent, Catalunya i les Terres de l’Ebre no podem garantir de manera continuada la supervivència del tram català del riu i del Delta". En aquest sentit, les assembles territorials de l'ANC conclouen que "només esdevenint un estat independent amb plena sobirania, podrem convertir el conflicte en un assumpte d’abast internacional que haurà de ser negociat entre dos països, Catalunya i Espanya, en igualtat de condicions".

Finalment, Terres de l’Ebre per la Independència assegura que donaran suport a totes les "actuacions pacífiques" que s'emprenguin per aturar l’aplicació d’aquest pla hidrològic de la conca de l'Ebre. "Lo riu és vida, independència és llibertat", conclou el manifest.

Imatge ANC Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta