17 de març del 2014

Amposta se suma al front del Delta contra el pla hidrològic de l'Ebre, i Manel Ferré assistirà a la manifestació del 30M



AMPOSTA (Montsià).- L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha confirmat aquest dilluns la seua participació en la manifestació que la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat per al proper 30 de març a Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Ferré ha avançat que té previst assistir a la primera manifestació que ha convocat la PDE en contra del nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre, i per reclamar un altre cabal ambiental per al tram final del riu. En aquest sentit, Ferré ha revelat també que la setmana passada va participar en una trobada amb els altres alcaldes de les poblacions del Delta, amb l’objectiu de vertebrar un front unitari que doni suport a la Generalitat i a la Comissió per la Sosteniblitat de les Terres de l’Ebre. També en contra del cabal mínim aprovat “unilateralment” pel govern de l’Estat. A més, amb aquesta trobada d’alcaldes es va voler donar suport a la convocatòria de la PDE.


La reunió es va fer divendres a Sant Jaume d’Enveja i, a més de l’alcalde d’Amposta, va comptar amb l’assistència dels alcaldes de Deltebre, José Emilio Bertomeu; de l’Aldea, Dani Andreu; de l’Ampolla, Francesc Arasa; i de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell; a més d’un regidor de Camarles, Josep Ramon Prats, i el nou president de l’EMD dels Muntells, Joan Porres. També hi eren els president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i el president del consell del Montsià i alcalde de Sant Carles la Ràpita, Joan Martín Masdéu. En la trobada també es va decidir fer una crida a la població de les Terres de l’Ebre, i en especial a la del Delta, a participar massivament en la manifestació del 30 de març.

D’altra banda, Ferré ha explicat que intenta posar-se en la situació dels regants de la Dreta de l’Ebre, els quals han donat suport al pla hidrològic a canvi de les obres pendents al Delta. Així, l’alcalde d’Amposta ha recordat que la voluntat de la comunitat de regants és preservar els interessos dels comuners, i en especial la concessió. En qualsevol cas, Ferré ha deixat clar que la posició del govern municipal d’Amposta coincideix plenament amb la de la Generalitat. És a dir, que qüestionen la creació i la reserva d’aigua per a grans nous regadius en altres llocs de la conca de l’Ebre.

Imatge Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta