3 de març del 2014

Arias Cañete ofereix 'diàleg' per l'Ebre però acusa la Generalitat de voler limitar el creixement aigües amunt


BRUSSEL·LES.- El ministre espanyol d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, s'ha compromès aquest dilluns a "esgotar totes les vies de diàleg" amb la Generalitat i amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre. També a "fer tots els esforços" per "compatibilitzar els desitjos dels catalans i les aspiracions de la resta de comunitats autònomes", en relació al nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre. Abans de reunir-se amb els seus homòlegs europeus a Brussel·les, Arias Cañete s'ha vantat d'haver aconseguit "un altíssim grau de consens" i ha recordat que el nou pla hidrològic té "l'aprovació de vuit de les nou comunitats" afectades.

Arias Cañete ha assegurat que el nou pla hidrològic "augmenta en un 10%" el cabal ecològic de l'Ebre. "He de dir que la Generalitat no es va oposar al cabal de 3.000 hectòmetres cúbics del primer pla, i que ara l'hem incrementat en un 10%; és a dir, que la situació de Catalunya és un 10% millor", ha retret el ministre al Govern. El ministre d'Agricultura ha advertit que quan Catalunya "demana doblar el cabal ecològic, el que està demanant és que es retallin les possibilitats de desenvolupament de totes les comunitats aigües amunt", que "han de garantir l'abastiment d'aigua a poblacions, indústria i regadiu".

El ministre ha insistit que aquest cabdal ecològic "s'ha calculat seguint els mateixos paràmetres tècnics i criteris científics que es fan servir en la resta de rius d'Espanya, sense excepció". En qualsevol cas, ha afirmat que l'executiu del PP serà "sensible" a les peticions catalanes i vol "asseure's amb la Generalitat i la Plataforma en Defensa de l'Ebre". A més, Arias Cañete ha garantit que es "monitoritzarà el Delta per veure si es produeixen aquests perjudicis" que denuncia Catalunya.

Via ACN

2 comentaris:

  1. Lo que vol este senyor es cargarse lo Delta i enfrontar al poble:
    http://humorcillet.blogspot.com.es/2014/03/canete-el-el-seu-pla-hidro-illogic.html

    ResponElimina
  2. ...lo que les pasa, es que anteriormente aun se creian que pararian la indepe., ahora viendo a quien ven en el ajo, empiezan a verselo, ¿haber, si la Generalitat no ha hablado antes que ellos hayan dictado su "mando y ordeno"?, la Generalitat ha hablado despues de su dictamen (dictamen de los de Madrid), pero ahora somos los catalanes los malos...¡Cañete!,¡Cañete!..., que lo de echarle güevos, ya no funciona, y del paseo militar...¡ji!,¡ji!,¡ji!...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta