12 de març del 2014

Citen al jutjat els imputats pel cas de l’autoescola Roquetes-Temple


TORTOSA (Baix Ebre).- La investigació judicial pel presumpte frau en els exàmens per obtenir el carnet de conduir segueix avançant. Els responsables de l'autoescola Roquetes-Temple i familiars, quatre dels imputats, hauran de comparèixer aquest divendres davant la titular del jutjat número 1 de Tortosa, després de no haver pogut reunir els 1,8 milions de fiança per cobrir la responsabilitat civil. A més de la seva pertinença a la trama, se'ls atribueix el blanqueig de més tres milions d'euros. Amb l'ampliació de la fiança per considerar insuficients els béns ja embargats, la jutgessa ha rebutjat la sol·licitud d'aixecar aquestes mesures. A banda, segons l’Agència Catalana de Notícies, la interlocutòria alerta que els imputats encara podrien estar delinquint.

Les diligències obertes al jutjat número 1 de Tortosa investiguen la trama organitzada per la suposada venda de les respostes dels exàmens de conduir a canvi d'importants sumes de diners. Molts dels clients de l'autoescola Roquetes-Temple eren ciutadans d'origen estranger, principalment xinesos, que malgrat no tenir coneixements de l'idioma, es desplaçaven expressament a Tortosa des d'altres comunitats autònomes de l'Estat per superar l'examen teòric.

Les investigacions policials van permetre constatar que el centre presentava la meitat dels aspirants als exàmens que es feien al 2010 a la ciutat, amb un 30% més d'aprovats que la competència. La interlocutòria recorda que l'operació policial va corroborar la coincidència dels exàmens localitzats a les autoescoles amb els de la Direcció General de Trànsit (DGT). En el cas es troben imputades setze persones en total: a més dels responsables de les autoescoles Roquetes-Temple i una altra familiar, figuren càrrecs de l'editorial AEOL, propietaris d'autoescoles de València i Tarragona, així com dos funcionaris de la DGT que s'encarregaven dels exàmens a Tortosa.

Les revelacions del procediment policial i judicial han impulsat la creació de l'Associació d'Autoescoles de les Terres de l'Ebre, amb setze centres associats, que s'ha personat com a acusació particular en el cas, en considerar-se particularment afectats.

Imatge Arxiu Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta