13 de març del 2014

La Generalitat convocarà la Comissió per la Sosteniblitat de les Terres de l'Ebre per combatre el pla de conca


BARCELONA.- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest dijous al Parlament que en les properes setmanes convocarà una reunió la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, per "vestir" la denúncia contra el pla hidrològic de l'Ebre aprovat pel govern espanyol i que la Generalitat vol portar davant la Unió Europea (UE). "Ho hem de combatre i ho farem, ho hem de desactivar i ho desactivarem", ha advertit Vila, tot afegint que es tracta d'un pla que "neix mort i que només vol resoldre una mesura administrativa" . Vila ha titllat el pla "d'antic, perquè no respecta criteris ambientals". A més, ha acusat el govern espanyol d'intentar "fer creure que no és compatible l'activitat de reg amb garanties pel tram final de l'Ebre".


Vila ha fet aquest anunci en resposta a una pregunta de la diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé, sobre les mesures que ha de prendre el govern català per combatre el nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre. De fet, la mateixa Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) no tenia clar que el govern convoqués la Comissió per la Sostenibilitat, ja que el delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, havia rebutjat durant una entrevista a Canal 21 Ebre la petició que havien fet tant el moviment social com la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre. 

Per la seua banda, també el diputat ebrenc d'ERC, Lluís Salvadó, ha demanat al president Artur Mas que lidere l'acció davant d'Europa "per aturar un pla hidrològic de l'Ebre que vol eixugar" el riu. Mas ha afirmat que el nou pla hidrològic "s'ha fet sense diàleg", ja que el govern d'Espanya l'ha tirat endavant "sense comptar amb el govern de Catalunya". El president de la Generalitat també ha afirmat que no permetran que es vulga enfrontar territoris de Catalunya, ja que el problema "és fora".

Imatge ACN 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta