2 de març del 2014

El PP català defensa el pla de l'Ebre i acusa la Generalitat de voler enfrontar el territori


BARCELONA.- La vicesecretària d'organització del Partit Popular de Catalunya (PPC), Dolors Montserrat, ha defensat aquest dissabte el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre aprovat divendres al Consell de Ministres. Montserrat ha assegurat que el pla de conca "garanteix el futur del Delta". En una atenció als mitjans després de visitar el mercat de la Guineueta de Barcelona, Montserrat ha volgut remarcar que "el 90% dels representants del consell de l'aigua" van votar a favor del pla, del qual afirma "compleix amb les directives europees i garanteix el caudal mínim ecològic". Ha lamentat, a més, que la Generalitat "l'únic que busca és enfrontar el territori i els pagesos, quan els regants i els pagesos estan a favor d'aquest pla".

La també vicepresidenta del Congrés ha dit que el pla "té uns objectius ambientals ambiciosos". "No gastarem més aigua", ha volgut aclarir, "durant el 2015 es consumirà el mateix que en la actualitat, un 34 % dels recursos de l'Ebre", ha afegit. "I, a més, es millorarà un 10% l'estat de l'aigua" ha constatat.

Per altra banda, Dolors Montserrat ha explicat que "s'estableix un règim de cabal sostenible, un mínim que té ple suport dels estudis científics". En aquest sentit, la dirigent popular ha destacat que el cabal mínim establert està per "damunt de la mitjana dels rius espanyols que desemboquen al Mediterrani".

Finalment, Dolors Montserrat ha manifestat que "el pla satisfà les demandes dels agricultors de la Conca de l'Ebre". D'aquesta manera, ha aprofitat per criticar el Govern donat que considera que no fa més que "enfrontar el territori i els pagesos", quan "els regants i els pagesos estan a favor d'aquest pla", ha dit ja que "garanteix el Delta i les seves necessitats", ha conclòs.

Via ACN
Imatge PP

2 comentaris:

  1. Los polítics acostumen a aprendre com un lloro les consignes de partit per això les repeteixen tots igual, fins i tot quan hi ha errors de bulto. La Sra Montserrat o no s’ha aprés bé les consignes de partit o el negrito que els hi escriu, no en te ni punyetera idea.

    Si fan els nº voran que 100 m3/s no son 3.000Hm3 i que lo augmenta no és el 10% , però això ja es sap des de fa força temps.

    Espero que el nostre conciutadà ebrenc Jaume de Jesús (Gutijaume), que ha seguit en molta atenció la polèmica de l’Ebre des de que era jovenet i portava la samarreta blava en lo nus, li explique lo que fa al cas i entengue aquesta bona dona que el problema de l’Ebre no és un problema de Mas que ara s’ha tornat xiripa, sinó un problema de la societat ebrenca que no ens deixem enganyar en milongues.

    Per un altra banda, des de que coneixem la xifra de cabals ambientals de la CHE, maig 2012, la Plataforma hem demanat a la que ensenye qui són aquests il•lustres científics perquè el treball que van fer no demostra absolutament res i a sobre no se sap ni qui el signa.

    Els “científics” que han fet aquesta proposta de cabals són les comunitats de regants amb el criteri científic de “quien parte bien reparte, se lleva la mejor parte!”
    En una cosa si estem d’acord amb la Sra Montserrat, és impossible fer 445.000 Hc de nous regadius en dos anys i menys en un estat arruïnat com l’espanyol que fins i tot s’ha gastat el fons de pensions per al futur.

    També des de maig del 2012, portem dient a la CHE, al MAGRAMA, al Consejo del Agua etc...perquè fiquen aquestes hectàrees desorbitades si tots sabem que són falses.
    Lo motiu és molt clar, perquè aquestes Hc són les que condicionen els cabals ambientals, no hi ha cap altre criteri científic i si no que presenten a aquesta il•lustre eminència.

    L’altre motiu es que, els plans de conca unit a la disposició final quarta i cinquena de la Llei d’avaluació ambiental, deixen oberta de bat a bat l’intercanvi de recursos entre usuaris de diferents conques, això són els bancs d’aigua famosos, això és el transvasament encara que ara sigui una paraula prohibida.

    Espero que el PP ebrenc, amb el que no coincideixo en moltes altres coses, estigue al costat de la gent d’aquestes terres.

    ResponElimina
  2. ...susanna abella..., el principal problemon es que el nivel del agua planetario esta subiendo y subiendo, y los mandamases de la nacion se lo callan y obran en consecuencia, este Delta esta condenado a su desaparicion por la subida de las aguas y solo se preocupan de sus ganancias o bien personales, o bien familiares, o tan solo de sus amiguetes que algo les caera despues...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta