11 de març del 2014

Retiren la bomba de la Guerra Civil que ha fet desallotjar un centenar de veïns a Flix


FLIX (Ribera d'Ebre).- Un centenar de persones han hagut de ser desallotjades dels seus habitatges a Flix, aquest dimarts a la tarda i durant bona part del vespre, com a conseqüència de la troballa d'una bomba sense esclatar de la Guerra Civil. La bomba era un artefacte de grans dimensions i estava ancorada al formigó del carrer de les Escoles, cosa que ha obligat els artificiers dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil a treballar per intentar traure-la sencera. Així ho ha explicat el regidor de Protecció Civil, Francesc Barbero, qui ha assenyalat que els veïns afectats podrien tornar als seus habitatges per poder passar la nit. De fet, Barbero ha informat que la bomba s'ha pogut retirar, finalment, cap a les 21.43 hores. Pocs minuts després, els veïns han pogut tornar a casa i també s'ha restablert el trànsit. Els especialistes han hagut de retallar un bloc de formigó amb la bomba al mig, per endur-se'l sencer. Una maniobra que demanava precaució extrema, i per això els Mossos han demanat a l'Ajuntament flixenc que s'apliqués una il·luminació extraordinària. Un veí de Flix, Xavier Mataró, ha enregistrat un vídeo del moment en què s'ha fet esclatar la bomba de manera controlada, i l'ha pujat a Facebook.




La troballa s'ha produït al mateix carrer de les Escoles, entre els carrers Major i Sant Jordi, cap a tres quarts de la tarda, i això ha obligat l'Ajuntament a tallar el trànsit de vehicles i vianants. Uns operaris de la brigada municipal que treballaven en unes obres de clavegueram a Flix han localitzat aquest dimarts un obús de la Guerra Civil de grans dimensions, de 80 per 20 centímetres. L'avís l'hauria donat la propietària d'un bar del carrer Escoles, Elisabet Fauquer, que aquest matí ha anat a donar compte d'una tapa de claveguera en mal estat al carrer. Quant els operaris han començat a obrir el carrer per fer la reparació han trobat l'artefacte .

Artificiers dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a la zona i han fixat un perímetre de seguretat de 250 metres, en col·laboració amb la Guàrdia Civil. Per precaució, s'han desallotjat els veïns d'una cinquantena dels habitatges més propers i també s'han suspès les activitats al Casal Sant Jordi, on hi ha la llar d'avis, la biblioteca i l'escola de música. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, l'alcalde de Flix, Marc Mur, ha detallat que l'artefacte seria una bomba d'aviació que podria fer un metre i vint centímetres de llarg i pesar uns cinquanta quilos.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta