12 de març del 2014

Tortosa vol traslladar l’embarcador de l’Escorxador fins al mercat, per vincular-lo a la via verda



TORTOSA (Baix Ebre).- L’Ajuntament de Tortosa confia que el nou embarcador vinculat a la via verda del Baix Ebre puga estar operatiu en menys d’un any. Però primer ha de ser aprovada la subvenció que el Consell Comarcal del Baix Ebre ha sol·licitat al Departament d’Empresa i Ocupació, i després fer-se unes obres que podrien començar a principis del 2015. El nou embarcador tindrà un pressupost d’uns 90.000 euros i es una de les obres que es finançarà gràcies a la revisió de la taxa turística de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. La previsió és que quede instal·lat al nou passeig fluvial que es va construir arran de riu, a l’altura del mercat municipal i connectat amb la via verda a través de l’antic pont del tren. El regidor de Turisme de Tortosa, Alfredo Ferré, ha explicat aquest dimecres a Canal 21 Ebre que el projecte suposarà el trasllat de l’actual embarcador de l’antic escorxador, per atorgar més centralitat a les activitats relacionades amb el turisme fluvial, així com vincular-les a l’aprofitament de la via verda.

En la mateixa entrevista, Ferré ha destacat la instal·lació de nous serveis vinculats a la via verda en el tram urbà de Tortosa, com la nova àrea de lleure i descans al passeig de Ribera. A més, el regidor de Turisme ha recordat que també queda molt a prop de l’àrea d’autocaravanes i del circuit saludable que arriba fins al campus de la URV. Quant al turisme fluvial, Ferré ha explicat que l’Ajuntament ha adjudicat la gestió del llagut Lo Sirgador a l’empresa Factor Ocio. Es tracta d’un turoperador especialitzat en el turisme rural i de natura. El regidor ha afegit que han fixat unes condicions molt obertes per a l’explotació del servei de llagut turístic.

Finalment, Ferré ha avançat les noves actuacions als Jardins del Príncep de Tortosa. En aquest sentit, s’han instal·lat uns plafons explicatius de com era la vida quotidiana de l’antic balneari de Porcar, amb dibuixos de Toni Térmens. Els nous plafons es podran visitar en els propers dies amb motiu d’una conferència del responsable de la recerca històrica, Òscar Cid. A més, el regidor de Turisme ha detallat que també s’està netejant i rehabilitant l’accés a l’antic manantial de l’Esperança, per fer-lo visitable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta