12 de març del 2014

ERC d'Amposta demana la dimissió del regidor de Governació per amagar els incompliments de l'empresa Hife

)


AMPOSTA (Montsià).- El grup municipal d'ERC a Amposta ha demanat aquest dimecres la dimissió del regidor de Governació, Josep Garriga, en el marc de la polèmica per la gestió municipal dels incompliments de l'empresa Hife en la línia del polígon de Tosses. Segons el portaveu dels republicans, Adam Tomàs, l'equip de govern de CiU va atorgar a Hife el nou contracte per a la gestió del servei públic de transport urbà, tot i conèixer des de fa mesos els incompliments que dilluns denunciava l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, i el mateix Garriga. L'Ajuntament d'Amposta va anunciar dilluns que hobert un expedient a l'empresa Hife, concessionària del servei de bus urbà, per haver deixat de prestar fins a divuit trajectes de la línia 2, corresponent al servei nocturn de dissabte que uneix el nucli urbà amb la zona lúdica de Tosses.

Segons Ferré, el consistori va tenir coneixement dels fets després de la queixa d'un usuari a la policia local per la manca del servei la setmana passada. Un cop contrastat aquest extrem amb Hife, ha obert el procediment, que pot acabar desembocant en una sanció mínima de 600 euros. L'Ajuntament, a més, reclamarà a la concessionària danys i perjudicis, així com el retorn dels 3.900 euros que va pagar per aquests trajectes.

En l’últim ple de l’Ajuntament d’Amposta, ERC va votar en contra de l'adjudicació del contracte per a la gestió del transport urbà de viatgers. Tomàs va justificar aquesta posició argumentant que no tenien cap informació sobre les ofertes que havien presentat les empreses i les valoracions que havia fet la mesa de contractació. A més, en paral·lel, ERC va conèixer que la gestió del transport urbà se li havia atorgat a l’empresa Hife, tot i que, segons els republicans, havia presentat una oferta més cara. Segons el regidor republicà, "l’empresa Hife va guanyar perquè l’Ajuntament va valorar amb més nota els aspectes subjectius, tot i que amb l’oferta que havia presentat l’empresa ampostina Autocars Seguí el consistori s’estalviava 13.000 euros, 7.000 euros més que la rebaixa presentada per la Hife".

A més, el regidor ha denunciat que "l’equip de Govern ja coneixia les irregularitats de l’empresa Hife sobre els trajectes de la Línia 2 des del passat mes d’agost" del 2013. Tomàs ha afegit que "l’equip de govern ha fet una roda de premsa ara, per aparentar davant de l’opinió pública que és exigent amb les empreses que incompleixen els contractes municipals". "Però, malauradament, aquesta escenificació és pura pantomima", ha conclòs Tomàs.

Per aquest motiu, ERC ha acusat l’equip de govern i, en especial, el regidor de Governació, de "fer-se l’orni" davant aquesta incidència per protegir la imatge de l’empresa Hife. "És un escàndol que s’hagi aparcat aquesta situació fins després d’adjudicar el nou contracte de transport urbà", ha afegit Tomàs. En aquest sentit, el portaveu d'ERC ha demanat la dimissió de Josep Garriga. El regidor també ha volgut remarcar que "des d’ERC d’Amposta mai no hem demanat la dimissió de cap càrrec electe, però els fets que han tingut lloc són tan greus que algú ha d’assumir la responsabilitat de perpetuar durant més de sis mesos aquesta irregularitat. I aquest algú és el regidor de Governació". Finalment, ERC ha lamentat que l’equip de govern hagi preferit premiar l’empresa Hife adjudicant-li un nou contracte, en lloc de donar una oportunitat a l’empresa ampostina. "Ens costava menys diners i, a més, no tenia cap taca en el seu expedient", ha conclòs Tomàs.

Imatge i vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta