4 de març del 2014

ERC reclama a la Generalitat la convocatòria urgent de la Comissió per la Sosteniblitat de les Terres de l'Ebre


AMPOSTA (Montsià).- La Federació d'ERC a les Terres de l'Ebre ha anunciat aquest dimarts que presentarà a tots els ajuntaments i consells comarcals del territori una moció per rebutjar el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Els republicans consideren que cal "exigir" una gestió "racional i sostenible" de tota la conca de l'Ebre, i que cal evitar "caure en la trampa" que planteja el govern espanyol "intentant dividir i enfrontar territoris" amb aquest planejament. En la moció, ERC també reclama a la Generalitat que convoqui amb caràcter d'urgència una reunió extraordinària de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, per tractar les accions a emprendre davant l'aprovació del nou pla.

ERC recorda que l'Estat no va acceptar cap al·legació presentada des de Catalunya durant la tramitació del pla, i ara "pretenen entrar en una subhasta de cabals per veure si així ens fan callar", en referència a la darrera proposta del ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, d'incrementar en un 10% el cabal mínim fixat.

El text de la moció -que consta de quatre punts- manifesta el rebuig al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, demana la convocatòria de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, i dóna suport a les accions del Govern i d'altres institucions davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional, amb l'objectiu de combatre el pla. Així mateix, també acorda donar suport a iniciatives i mobilitzacions socials contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre; i a comunicar l'acord al president de la Generalitat, al conseller de Territori i Sostenibilitat, als grups polítics del Parlament, a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), i a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE).

Imatge ERC
Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta