2 de març del 2014

Herrera (ICV) afirma que el pla de l'Ebre és una 'agressió gravíssima' del PP al Delta


TORTOSA (Baix Ebre).- El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, i el cap de llista a les properes eleccions al Parlament Europeu, Ernest Urtasun, s'han compromès aquest cap de setmana a portar la batalla contra el nou Pla de Conca de l'Ebre fins al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. "És una agressió gravíssima del PP a l'Ebre i al Delta, i exigim i demanem que es faci tot per aturar aquest atemptat en contra del medi ambient i del territori", ha demanat Herrera, que vol que les institucions europees vetllin perquè l'executiu de Mariano Rajoy "no es carregui el territori, a costa de regadius, de transvasaments i de pura especulació".

Dissabte a la tarda, Herrera va visitar les Terres de l'Ebre i va estar acompanyat per la diputada al Parlament, Hortènsia Grau, i pel president d'ICV a Terres de l'Ebre, Jordi Jordan. A Roquetes, va inaugurar la nova seu d'ICV-EUiA, mentre que a Tortosa va participar en un homenatge als antics militants del PSUC represalitats per la dictadura. Durant la seua estada a l'Ebre, Herrera es va reunir amb el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomás, amb qui van compartir el full de ruta a seguir per mostrar el rebuig al Pla Hirdològic. Herrera demana al Govern català "coherència" i ha avisat que no es pot criticar les políques de Madrid quan a Catalunya no tenen unes polítiques clares d'aigua.  "Cal un govern ferm amb unes polítiques d'aigua que no siguin un mercadeig, i amb la defensa dels riu", ha dit Herrera, que ha volgut insistir en què si l'executiu de Mas vol ser coherent i tenir autoritat per criticar el Govern de l'Estat amb un pla que deixa "tocadíssim l'Ebre i el Delta", ha de tancar la porta a la privatització de l'aigua perquè sigui un negoci. "Si vol ser coherent en la critica i amb l'estratègia contra el Pla, cal que rectiifqui la seva política d'aigua basada en la privatització", ha sentenciat.

Per la seua banda banda, Jordan ha anunciat que el seu grup portarà al ple de l'Ajuntament de Tortosa d'aquest dilluns una proposta de declaració institucional per mostrar el rebuig al Pla Hidrològic però que vagi més enllà . "Proposarem que l'Ajuntament de Tortosa lideri un front institucional dels 52 municipis de Terres de l'Ebre en contra d'aquest nova agressió al territori", ha explicat Jordan, que traslladarà així al ple una proposta de la Plataforma i que, a més, se suma al Front comú que Herrera ha reclamat en contra del Pla Hidrològic al Parlament, al Congrés i a Europa.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. Ja l'ha vist l'estelada l'Herrera? Ja saben la gent de ICV-Roquetes que ICV no és un partit independentista?

    ResponElimina
  2. Adam,

    Efectivament, Herrera va veure l'estelada vermella, que simbolitza uns valors ben oposats als de l'estelada blava majoritària, a l'igual que la bandera tricolor republicana (que no apareix a la foto), reflex a l'estat espanyol dels valors de llibertat, igualtat i fraternitat de la revolució francesa.

    ICV és un espai de confluència de federalistes i independentistes en que, per damunt de les "fronteres" que cadascú voldria o li agradaria tenir, tenim molt clar que ens uneix l'anhel de lluita per aconseguir un model de societat més justa i igualitària, sense la polarització social que avui experimentem com a conseqüència de les retallades en l'Estat del Benestar i l'austeritat imposada per la Troika, on s'implementin al màxim les condicions de vida materials i el benestar de la gent.

    Salut!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta