24 de març del 2014

Investiguen possibles irregularitats a La Cala Gestió, la societat urbanística de l'Ametlla de Mar


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El jutjat de Tortosa investiga les possibles irregularitats de l’empresa pública La Cala Gestió i les incompatibilitats del gerent de la societat municipal, per haver aconseguit l’adjudicació d’almenys dos contractes urbanístics de l’Ametlla de Mar. Així figura en la denúncia presentada per un particular, i que també va arribar a la Fiscalia de l’Audiència Provincial. Segons Diari de Tarragona, tant el gerent de la societat municipal, Antonio Martos, com l’alcalde de la població, Andreu Martí, figuren com a imputats, i tots dos ja han declarat davant del jutge, qui també disposa de diversa documentació sol·licitada a l’Ajuntament. Ara la Fiscalia decidirà si cal ampliar les diligències, tot i que els advocats del gerent i de l’alcalde ja han demanat l’arxivament de la causa. L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, ha convocat per aquest dimarts al migdia una compareixença a Tortosa, per donar més detalls sobre el tema.

En realitat, el conflicte es remunta al 28 de maig de l’any passat, quan un particular va presentar una denúncia davant de l’Oficina Antifrau de Catalunya. El denunciant afirma que el gerent de La Cala Gestió és el soci majoritari, president del Consell d’Administració, administrador solidari, gerent i apoderat de l’empresa privada Efial Consultoria SL. Una consultoria que, segons la denúncia, va aconseguir almenys dos contractes urbanístics entre els anys 2010 i 2012, per import de 465.000 i 396.965 euros. El denunciant també adverteix, segons les mateixes informacions, que els fets formen part d’un entramat en què hi ha implicats altres ajuntaments, amb empreses municipals semblants creades expressament, que adjudiquen l’execució de contractes urbanístics a la mateixa consultoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta