24 de març del 2014

La Generalitat acorda amb BCN World que es prioritzarà la contractació i formació de persones del Camp i l'Ebre


TARRAGONA.- La Generalitat, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), i l'empresa Veremonte, promotora del complex BCN World, han acordat que es prioritzi la formació i contractació aturats en l'impuls del projecte. Així, un conveni entre el Govern i els promotors del macrocomplex turístic establirà la col·laboració entre ambdues parts per promoure, a través del SOC, la capacitació i ocupació de persones sense feina inscrites en les Oficines de Treball, prioritàriament del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Es preveu que el ressort -amb sis parcs temàtics i 6.000 habitacions d'hotel- generi uns 17.000 llocs de feina directes i indirectes durant les fases de construcció, posada en marxa i estabilització del projecte.

El macrocomplex hoteler i d’oci BCN World s’emplaçarà al centre recreatiu turístic (CRT) de Vila-seca i Salou i es preveu que generi uns 17.000 llocs de feina, entre directes i indirectes, durant les fases de construcció, posada en marxa i estabilització del projecte. Amb tot, el resort constarà de sis parcs temàtics dedicats a diversos països i continents que es traduiran en unes 6.000 habitacions d’hotel, vàries zones comercials, establiments de restauració i casinos. El SOC i BCN World compartiran la informació sobre el projecte i els perfils professionals necessaris durant totes les seues fases de desenvolupament. D'aquesta manera, ambdues parts podran col·laborar per trobar les persones desocupades adients i, en cas necessari, formar-les en les competències que s'adaptin millor a les necessitats del complex.

En concret, el SOC es compromet, entre d'altres coses, a facilitar a BCN World els serveis existents relacionats amb la creació d'ocupació que s'adeqüin a les necessitats i característiques del complex, ajudar a detectar les necessitats de formació dels seus futurs treballadors, i identificar i definir, si s'escau, els perfils professionals adients. També preveu impulsar un pla de formació per a la posada en marxa del complex i gestionar eficientment les ofertes i demandes d'ocupació, "fent processos de selecció a mida, donant una resposta ràpida i eficaç", segons informa la Generalitat.

BCN World, de la seua banda, informarà sobre el projecte, pel que fa a la seva evolució i a les necessitats de contractació de persones i els seus perfils. D'aquesta manera, el SOC podrà difondre aquesta informació entre la xarxa d'oficines i el portal públic d'ocupació Feina Activa. A la vegada, comunicarà les necessitats formatives generals i específiques dels perfils que hi treballaran al complex i les seues empreses, per avaluar conjuntament accions formatives prèvies a la incorporacions als llocs de treball i definir pla formatiu.

També col·laborarà en el disseny d'un protocol intern d'actuacions i metodologia, per compartir constantment l'oferta laboral del complex i de les empreses que hi treballin. El Govern i BCN World signaran en breu un conveni, per rubricar aquesta col·laboració, que tindrà una vigència anual, prorrogable fins als quatre anys. Ambdues parts en faran el seguiment a través d'una comissió que es reunirà, com a mínim, un cop cada quatre mesos.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta