12 de març del 2014

La Busca denuncia la 'censura' d'un acte del Dia de la Dona a l'agenda cultural de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- L’associació cultural La Busca de Tortosa, vinculada al PSC, ha denunciat aquest dimecres la "censura" del govern de Tortosa, per haver impedit que es publiqués a l’agenda cultural de la ciutat l’acte commemoratiu que es va realitzar divendres passat amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La presidenta de La Busca, Teresa Castellà, ha lamentat la "manca de sensibilitat" de l’alcalde, Ferran Bel, per haver prohibit la difusió de l’acte “La dona en el món de la salut”. Un acte que segons Castellà va permetre conèixer i debatre sobre el paper de la dona en aquest camp, a través del punt de vista i l’experiència viscuda per quatre dones vinculades a diferents sectors professionals de la salut a les Terres de l’Ebre.

“No podem entendre que l’agenda incorpori actes de diferents entitats i associacions del municipi i es negui a fer-ho amb els nostres, que tenen com a principal prioritat enriquir el debat cultural i social a la nostra ciutat”, ha subratllat. Castellà ha recordat també quin són els objectius primordials de la Busca, una associació que ha nascut sense ànim de lucre: promoure la difusió de la cultura; fomentar l’activitat cultural i social a Tortosa; promoure l’intercanvi amb altres entitats culturals i socials, i recuperar i difondre el passat de l’època del Renaixement de Tortosa.

Per tot plegat, l’associació ha fet arribar aquest mateix dimecres una escrit a l’alcalde, tot denunciant el fet i demanant explicacions al respecte. Segons La Busca, no entenen "la política partidista que aplica CiU en la difusió i comunicació dels actes i esdeveniments a Tortosa".

Imatge Enric Roig, a Twitter

15 comentaris:

  1. LO dia que faiguen una xerrada que parle de la dona en lo món de la religió o en lo món del treballar de sol a sol, que m'avisen. Serà interesant saber que diuen. Pel demés, ja fa anys que hi treballen al món de la sanitat,què collons busquen? Com en los homes, hi han que són bones profecionals i d'altres que no.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord en que l'actitud del govern de Bel és totalment caciquil, ofegant totes aquelles iniciatives que provinguen d'entorns que no li són gaire favorables (on no hi arrive la mà de Dominguet Tomàs, vaja), tant als de la Busca com als de Panxampla no és la primera vegada que els passa algo paregut, però...algú se creu de veritat que és una organització cultural?tothom sap que el PSC està darrera d'aquest acte, pel que ben mirat no és gaire socio-cultural i me sembla que és més polític que altra cosa. Encara que demostraria noblesa i saber jugar net el fet de que l'Ajuntament l'inclogués en la seva agenda, afavorint així una sana pluralitat, i a més deixant en evidència la "culturalitat" de l'acte.

    ResponElimina
  3. "ignorant" y "lo saberut"...aqui en Tortosa existe el problema de Carlo-Monte y Monte-Carlo... en los EEUU, eso no pasa, ante todo tienen sentido de su nacion, pero alli tanto democratas como republicanos, se detienen a tiempo se ponen la mano en el pecho miran al cielo y sueltan la gilipollez de DIOS VENDIGA A AMERICA, yo no digo que hagan eso, pero a estas alturas habrian de hacer algo y dejar a un lado estas reyertas esteriles =la hostia!!!!...

    ResponElimina
  4. Saberut, deixem de banda que tot ( o gaire bé ) és susceptible de ser considerat cultura o política. Si tu vols, possiblement el de l'altre dia, efectivament, pot no ser considerat un acte genuïnament cultural però, per això ha de ser polític ? No ho entenc, francament. Simplement es tractava de commemorar el dia de la dona en un col·loqui amb dones treballadores del món de la salut parlant de la seua activitat i experiència personal ( ves tu quin plantejament més polític i subversiu ) . L'aproximació més evident a la política " partidista " va ser la lectura d'un manifest on es reivindicà els drets DE FET de les dones, així com l'expressió d'una crítica a la llei de l'avortament del PP. Res més simple i honest que això.

    Ignorant, quan a les teues dèries que tan en dins sembla que portis ( ja fa anys que ens llegim ), no pateixis. No vaig notar que les dones que van parlar tinguessin cap animadversió en vers cap home. Estigues tranquil. És més, si se'n va fer alguna referència, com a tals, va ser per destacar l'especial sensibilitat que alguns d'ells mostren amb determinats pacients .
    Lo de " què collons busquen ", tu, com fas alguna vegada, ho atribuiràs a la teva " ignorància " però crec que amaga alguna cosa més.

    ResponElimina
  5. Jo crec que lo feminisme d'avui no té res a vere en lo d'ahir. Per això crec que lo que busquen són les 5 potes al gat. M'emprenya molt que només som els dolents de la pel.licula els homes i si no estem contents a callar.
    Clar que hi han grans dones i profecionals a la sanitat. Però també a la educació, a la administració, etc... Però no se'n parla que també podrien fcar-se a fer feines dures fisicament. La meua experieència als llocs de feina on he estat, me dóna la raó al que dic, perquè algun cop s'havien fixat dones. I ves per on! Sempre queixanse de que la feina era dura i a l'hora de la veritat tenien que cridar a homens perquè les ajudessen. Molts cops remenant lo cul.
    No sé, si me fico a donar excemples, no acabaré mai. O potser sí. Però serà un escrit llarg i pessat com lo acostumeu a fer vatros. A part que les meues faltes d'ortografia se multiplicarien...

    ResponElimina
  6. ignorant, que la dona, en principi i en general té menys força física que l'home, d'entrada, crec que ho sap tothom. Ara, que per voler demostrar no sé què ( o sí que ho sé ) treguis aquesta cosa tan vella, arcaica, caduca i casposa de que una dona ha de fer els mateixos treballs que requereixen determinat esforç físic abans de protestar i demanar cap igualtat, ho trobo patètic .
    Avui mateix he estat a la cursa de les Fonts ( SETANTA KILÒMETRES ) . T'asseguro que han hagut unes quantes dones que han arribat molt per davant d'uns quants homes. Ja no vull pensar el davant que arribarien de tu i de mi. Què passa, què hem de demonitzar als homes que han arribat més tard ? ... Que, mentre no arriben per davant o igual que elles, no tenen dret a continuar corrent ?
    Per cert, ( i crec que m'entendràs ) hi ha alguna diferència en que una persona no pugui fer un feina física per falta de força innata amb una que no la pugui fer per falta de força per dolor o malaltia ?

    ResponElimina
  7. Jo penso que aquestes "batalles" no existirien si la debilitat dels homes, des del temps dels Neandertals, és pugessin entendre. No va ser pas la "forma física" el que ens va fer evolucionar, sinó les diferencies en el cervell. Un residu d'aquells temps es pot veure ara on les dones duren més que els homes, ja anem per 10 anys, més o menys.
    La trilogia de "El clan de l'os de les cavernes" de Jean Marie Auel, ens ho fa entendre ben bé. Us recomano aquests llibres, distrets i divertits alhora. Hi han moltes altres consideracions a fer però, s'ha d'entendre tot i, de vegades, utilitzant altres capacitats humanes, tot és més senzill. No oblidem que en aquesta espècie cadascú te les seues virtuts homes, dones, malats, etc. A que no recordeu cap Emprrador, Rei, o gran escritor o artista que no hagi estat malalt?
    Sobre el corregir puc afirmar que jo ho tinc que fer en cada escrit (gràcies als diccionaris del Firefox). També s'ha de dir que jo no vaig aprendre català a l'escola, però, aquesta és i ha sigut la meua llengua des de que vaig nàixer, encara que n'he aprés d'altres, d'una forma o altra.

    ResponElimina
  8. Sí que t'entenc Ximo.
    En lo tema de les curses, no ha de quedar així. Jo també he corregut i ara no puc per temes de salud, encara que faig lo que puc anant a caminar o bici. Però hi ha una diferència entre los que arriben primers o últims. Que uns i unes entrenen molt i tenen un temps per fer-ho i descansar (los pros i les pros). I altres que después de treballar, tenen l'esport com un hobby i a les curses l'únic objectiu es acabar. Jo era d'estos, acabar i bé, que lo dilluns tenia que menejar molts sacs de ciment a la feina.
    En lo tema principal que parlem, no vull menysprear a les dones que treballen a la sanitat (visc en una i tu la coneixes). Però lo que penso és que no tenim que dividir un problema que és de tots i totes, la poca roba, i jo me considero un dells. No només a les dones no se lis respecten los drets. A molts homes també. Recordo quan vaig agafar malaltia laboral que la cap de personal (una dona), me va dir que los ahorros són per pagarme "JO" los metges i no per anar en bici. Quan la seua obligació era portar-me a la mutua.
    Potser sí que alguns cops sóc molt radical, però esque veig noies que se queixen i no tenen ni idea del que se queixen i de les vegades que homes mos hem hagut de xafar la llengua x conservar lo curro.

    ResponElimina
  9. Crec que mai he entrat a comentar cap noticia de la marfanta encara que la segueixo, però crec que tinc alguna cosa a dir encara que no se per on començar i per fer-ho més fàcil començaré pel principi, l’any passat el col•loqui va anar sobre la dona al mon laboral en general, aquest any ha sigut la dona en el mon de la salut i la veritat es que no m’havia plantejat fer cap col•loqui sobre dona i religió per que jo personalment no entenc que es vulgui estar en una institució on esta clar que ens consideren de segona divisió, però no descarto que algun cop poguéssim abordar aquest tema.
    Respecte a La Busca, esta clar i no pretenem amagar-ho que la gent que la vam crear som socialistes, però ho vam fer per que volem anar més enllà de les activitats que es consideren pròpies d’un partit, no obstant això, tenim un local on no hi ha cap distintiu del PSC i fins ara les nostres activitats han estat bàsicament dirigides a la participació en la festa del Renaixement i després d’un parell d’anys d’activitat hem anat ampliant la nostra tasca sempre encaminada a activitats que tinguin més a veure amb la cultura que amb la política, que per això ja esta el PSC.
    Respecte a sortir o no a l’Agenda Cultural, crec que en tenim tot el dret i així espero dir-li al Alcalde que m’ha cridat per a parlar amb mi el proper mes d’abril.

    ResponElimina
  10. Per mi és la clau en diferenciar a les persones. En aquest cas homes i dones (o costella d'un home). Si l'any que ve va de lo que has dit, Tere Castellà, segurament vindré.
    Entenc que no s'ha d'oblidar que abanç la societat era masclista 100%, però per sort i lluita les diferencies avuí són històriques, religioses o simplement economiques com per exemple; que molts llocs no agafen dones per treballar perquè han de tenir fills encara.

    ResponElimina
  11. D’acord amb tu respecte als comentaris sobre la societat i el machisme i sobre el teu suggerimen, t prenc nota per a proposar-ho a la junta el proper any.

    ResponElimina
  12. Jo també crec que heu de sortir a l'Agenda Cultural,com qualsevol altra organització lligada a un partit o no.

    ResponElimina
  13. A part de la politització o no de l'acte (que certament com diu Ximo, pot ser una sensació totalment subjectiva), el que és preocupant és que aquesta censura no és la primera vegada que passa a Tortosa (recordo precedents amb el PSC i un acte d'homentage a MArcel.li Domingo, o certs assumptes de parades del Renaixement amb Panxampla), com si el monopoli de la vida socio cultural tortosina lo tingues CiU i els seus amiguets. Em pregunto si la directora de l'Escola de Teatre no fos la dona de qui és (i no discuteixo els seus merits com a professional ni com a dona, que em consta que els té!!) segurament no tendria tanta empenta ni facilitat per montar els seus espectacles.

    ResponElimina
  14. Saberut, t'has dixat que en les últimes eleccions a EBIN se mos va sensurar un miting als Reguers. Això és molt greu en una democràcia.

    ResponElimina
  15. És Dr.EBHOSE vostè pot email ell si necessita la seva ajuda en la seva relació ,
    prometen you.Your problemes es resolen immediatament. Després d'estar en
    relació amb ell durant set anys , ell em va deixar , jo vaig fer tot
    possible portar-ho de tornada enrere , però tot va ser en va . Jo volia que ell l'esquena
    per l'amor que sento per ell , li va suplicar , però ell es va negar fins que
    explicat el meu problema amb algú en línia i ella em va suggerir que hauria
    més bé per correu un llançador d'encanteris que podrien ajudar-me a un encanteri que li portés
    esquena , però jo sóc el tipus que mai creuen en encanteris , no vaig tenir més remei que
    Prova-ho , vaig enviar el llançador d'encanteris , em va dir que no hi havia problema que
    tot estarà bé abans de tres dies , que el meu ex es torna a mi
    abans dels tres dies , ell va llançar l'encanteri i , sorprenentment , en el segon dia ,
    això va ser al voltant de les 4:00 de la tarda . El meu ex em va trucar , jo estava tan sorpresa , em va contestar el
    diuen i l'únic que va dir va ser que estava tan malament per tot el que va passar ,
    que volia tornar a mi , que m'encanta tant . Jo estava tan feliç i
    sorprès . Des de llavors , he fet una promesa que tots els que conec es
    mai tenir un problema de relació , que em referiré a l'encanteri
    llançador de ajudar-los. Qualsevol podria necessitar l'ajuda del bruixot , el seu
    ebhodaghespell@gmail.com email
    Ell també va llançar tants sortílega ,

    (1 ) vol que el seu ex enrere .
    ( 2) Vostè sempre té malsons .
    (3 ) Per ser promogut a la seva oficina
    ( 4) Vols un nen .
    ( 5) Vols ser ric .
    (6 ) que vulgui mantenir el seu marit / dona sigui només seva per sempre .
    ( 7 ) la necessitat d'assistència financera .
    8) Vols estar en control que el matrimoni
    9) Vols que atrauran la gent
    10) La falta de fills
    11) NECESSITA UN MARIT / DONA
    13 ) COM GUANYAR LA LOTERIA
    14 ) PROMOCIÓ ENCANTERI
    15 ) ENCANTERI DE PROTECCIÓ
    16 ) ENCANTERI DE NEGOCI
    17 ) ENCANTERI DE TREBALL BO
    18 ) cura per a qualsevol malaltia / h.i.v.
    Poseu-vos en contacte amb ell avui : ebhodaghespell@gmail.com

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta