24 de març del 2014

L’EMD de Jesús celebra els 20 anys, amenaçada per la reforma estatal de l'administració local



JESÚS (Baix Ebre).- El president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, ha destacat aquest dilluns els equipaments i els serveis que ha aconseguit el poble al llarg dels primers 20 anys com a entitat municipal descentralitzada. Segons Panisello, algunes de les fites més importants de l’EMD han estat la recuperació de l’antic edifici de la Immaculada, l’escola de música o la llar d’infants. Però també cal tenir en compte el creixement del teixit associatiu, l’acord amb la Generalitat per evitar el traçat del desdoblament de l’eix Ebre per la zona urbana del Canalet, i el conveni marc amb l’Ajuntament de Tortosa. Un conveni de l’EMD i una sèrie de projectes i competències pròpies que han servit per millorar l’encaix de Jesús en el municipi de Tortosa. De fet, Panisello ha afirmat que el poble de Jesús se sent còmode amb el conveni aprovat el 2009. I més encara, en un moment ple d’amenaces per a les EMD, ja que el govern de l’Estat vol tirar endavant una reforma del món local que busca fusionar municipis i traure competències.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Panisello ha enumerat alguns dels serveis que podria perdre l’EMD de Jesús pel fet que per l’Estat són “competències impròpies”, com ara la piscina municipal, la llar d’infants o el Punt Jove. També l’escola de música, tot i que Panisello ha volgut recordar que l’EMD té l’economia sanejada i l’Estat no tindria motius per traure competències al poble de Jesús. En aquest sentit, ha recordat que el món local s’ha unit per presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional, i que també confien en què la nova llei de governs locals que prepara la Generalitat puga servir per blindar les EMD a Catalunya.

En la mateixa entrevista, Panisello ha fet una valoració molt positiva dels actes institucionals celebrats aquest cap de setmana per commemorar els 20 anys de l’EMD de Jesús. Uns actes que també van incloure la presentació del nou himne del poble. Quant als reptes per als propers anys, Panisello ha afirmat que Jesús necessita un pavelló multiusos, un nou dispensari mèdic, i acabar la reforma de l’edifici de la Immaculada. Abans de final del mandat, però, Panisello ha apuntat que caldria construir la deixalleria, renovar l’enllumenat públic, i connectar els nous pous d’emergència de la partida de Sant Bernabé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta