24 de març del 2014

Mayor Zaragoza: 'Adolfo Suárez és la història d'una gran imaginació'



TORTOSA (Baix Ebre).- "Un home de gran imaginació i de gènere atrevit". Així ha volgut recordar aquest dilluns Federico Mayor Zaragoza la figura de l'expresident del govern espanyol, Adolfo Suárez, mort diumenge als 81 anys. Mayor Zaragoza va ser conseller de presidència de Suárez entre els anys 1977 i 1978, a més de diputat d'UCD i ministre d'Educació i Ciència entre els anys 1981 i 1982. En declaracions a Ràdio 4, l'exdirector general de la Unesco ha recordat que el primer objectiu de Suárez va ser assolir el "pluralisme polític", i aconseguir que tothom fos escoltat. En aquest sentit, Mayor Zaragoza ha destacat la importància que va tenir que es legalitzés el Partit Comunista, com una de les fites de la Transició.

"No estaria malament que ara, en homenatge a Adolfo Suárez, tractéssim d'imitar-lo, i tenir en compte que cal ser atrevits i fer canvis", ha afegit Mayor Zaragoza. De fet, ha recordat que Suárez encara volia fer canvis més importants en l'actual títol vuitè de la Constitució, però que no va poder fer-ho per l'anomenat "soroll de sabres" i l'amenaça colpista. "Ell sabia que volien fer-li un cop d'estat i va dimitir perquè el seu successor fos un civil, i no un militar", ha remarcat Mayor Zaragoza. "Suárez és la història d'una gran imaginació i d'una gran capacitat de veure les coses amb claredat", ha conclòs l'actual president de la Fundació Nova Cultura de Pau.


Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta