3 de març del 2014

L'Estat no descarta ara incrementar un 10% el cabal mínim de l'Ebre, 'si ho exigeix la conservació del Delta'



TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, no descarta un increment del 10% del cabal ambiental del tram final de l'Ebre, si així ho "exigeix" la conservació del Delta. En declaracions al programa El Matí de Catalunya Ràdio, Ramos ha defensat el decret aprovat divendres pel consell de ministres, i ha apostat per una "transició assenyada i moderada del pla" cap aquest escenari. Un pla que ha estat rebut amb protestes a les Terres de l'Ebre, per considerar que condemna a mort el Delta i l'economia del territori, en favor d'unes previsions exagerades de regadiu riu amunt. En la seua visita a Tortosa, just el març del 2013, Ramos també va assegurar que encara hi havia "temps per corregir" els aspectes que generaven disconformitat, com el cabal ecològic marcat per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Ramos es va mostrar obert a dialogar i escoltar totes les reivindicacions, i disposat a modificar un cabal que finalment no s'ha tocat.



Tot i així, Ramos ha intentat mostrar-se conciliador, tot assegurant que caldrà tancar un acord sobre el cabal mínim del tram final. "Falta rematar i arribar a un acord sobre aquest cabal mínim al Delta, en què estem segurs que seguirem avançant perquè la conservació del riu per suposat que interessa als veïns del Delta, però interessa a tots", ha assegurat.

El cabal fixat per la nova norma deixa el tram final del riu amb només poc més de 3.200 metres cúbics per segon, una xifra que rebaixa, fins i tot, les que s'havien establert fins aquests moments. Per la seua banda, el catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, Narcís Prat, ha declarat també a Catalunya Ràdio que el pla no defensa els interessos de l'Ebre, i que s'ha fet sense tenir en compte les recomanacions dels científics. "Una de les coses que no hi ha hagut en aquest pla és cap debat, és a dir, ells han fet el pla i als científics els han oblidat totalment, no ens han cridat a res, no hi ha hagut debat. Els debats han sigut aquestes menes de teatres que han fet", ha tancat.

Via ACN
Imatge PDE

2 comentaris:

  1. Este pallús se pensa que som tontos!!

    Ara vol "negociar" i que ens "esperem" a l'escenari del nou pla

    Des del 8 de març del 2007 ha estat disponible la proposta de cabals elaborada a la Comissió sostenibilitat i no l'han volgut ni discutir

    Ara es pensen que en bones paraules i un discurs "conciliador" ens camelaran

    És un embustero quan diu que el cabal ha augmentat un 10% i que hi ha cientifics que avalen aquest cabal tan baix.

    Si estan que els presnten

    ResponElimina
  2. ...susanna..., que estos ilustrados señores de la patria, lo que buscan es lo que buscaban, mira por Huesca hay un pantanito, pues a ese pantanito el Don Florentino del Real Madrizzzzd, le subira 500 metritos la pared "parriba", y de paso los misters de las compañias de la luz (que en realidad solo hay una) multiplicaran ganancias por diez, teniendo los mismos costes que ahora... una cosa parecida a lo del deposito de gas frente del delta (si bien ellos le dicen "frente al Pais Valenciano" por lo de la indepe. pues asi Catalunya no tendra derecho a reclamar en un futuro)... lo malo de todo esto es que la peninsula poco a poco se esta empotrando al continente, una cosa al continente indostanico con el Everest, y habra terremotos..., e imagina si se agrieta esta paretcita de medio kilometro mas..., el Pilar de Zaragoza, la Catedral tortosina, el puente colgante de Amposta y todos los arrozales del delta... ¡"empastrados" todos a la playa de Mallorca...! (la diferencia de la actual capacidad de este pantano con la hipotetica que saldria de la subida de paret, es el agua que se llevaria Valencia)..., y todas las canalizaciones del trasvase tambien correrian a cargo del señor presidente del Real Madrizzzd....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta