5 de març del 2014

Pallarès sosté que Europa resoldrà el conflicte entre Catalunya i l'Estat pel nou pla hidrològic



TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, ha afirmat aquest dimecres que recórrer a Europa és la via per aturar el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre. Pallarès ha celebrat la decisió del govern català de denunciar la nova planificació davant de la Comissió Europea, tenint en compte que l’executiu del Partit Popular ha rebutjat qualsevol intent de negociar amb la Generalitat un altre cabal ecològic. Així, Pallarès ha recordat que el pla de conca ha estat mal dissenyat des d’un principi, amb un repartiment polític i territorial de les concessions d’aigua de l’Ebre, i ha volgut culpar tant l’actual govern del PP com l’anterior executiu del PSOE. Amb tot, el delegat de la Generalitat s’ha manifest obert a negociar un altre cabal amb el ministre Miguel Arias Cañete, amb qui ja va parlar del tema fa un parell de setmanes, quan va anar a Madrid a recollir el diploma de la Reserva de la Biosfera per a les Terres de l’Ebre.

D'altra banda, Pallarès ha afirmat que la Delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre no tenia cap informació prèvia sobre el projecte Medusa, i que espera reunir-se molt aviat amb els responsables de Repsol. El projecte Medusa permetrà que la companyia petroliera Repsol puga fer prospeccions just davant de les costes del delta de l’Ebre. Repsol prospectarà una àrea marítima de més de 80 hectàrees pròxima a la plataforma Casablanca, a la recerca de noves bosses de petroli. La Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri d'Indústria va publicar dimarts una resolució al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), autoritzant el projecte. La companyia, que va demanar l'autorització a l'Estat fa dos anys, preveu realitzar proves de sísmica 3D en aquest espai per aprofundir el seu coneixement del subsòl marí. La resolució del Ministeri obre ara un termini de dos mesos a partir dels quals es podran presentar altres ofertes en competència o que altres societats que es considerin perjudicades puguin oposar-se al permís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta