5 de març del 2014

Ventura, Geli i Elena publiquen les seues al·legacions a la Comissió de Garanties del PSC



ULLDECONA (Montsià).- Els diputats Núria Ventura, Marina Geli i Joan Ignasi Elena han fet públiques aquest dimecres les al·legacions que van presentar a la Comissió de Garanties del PSC per evitar les sancions per haver trencat la disciplina de vot en el ple del Parlament del 16 de gener. Els tres diputats van votar a favor de la petició per celebrar la consulta sobiranista del 9 de novembre, i van ser suspesos temporalment de les seues funcions al grup parlamentari del PSC, així com de la seues responsabilitats orgàniques al partit. De fet, Ventura va ser suspesa com a primera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre, i la direcció nacional va acabar constituint una gestora a la federació ebrenca dels socialistes.

El document d'al·legacions es pot llegir íntegre al bloc personal de Núria Ventura. El text recull els motius pels quals demanen "l'arxiu de l'expedient" i manifesten la seua voluntat d'acollir-se a un procés de "mediació" política ofert per la Comissió de Garanties. La coherència amb el programa electoral del PSC o l'actitud de la cúpula amb Carme Chacón -quan no va acatar les directrius al Congrés dels Diputats- són algunes de les al·legacions més destacades.

L'escrit d'al·legacions destaca com a primer motiu en favor seu que el vot que van emetre al Parlament és "fidel al programa electoral del PSC". Els díscols asseguren que quan s'assumeix "promoure les reformes necessàries" per garantir la consulta legal i acordada, s'estan reclamant mesures com la cessió de la competència que es demanava en la polèmica votació. "Forma part de les reformes i del diàleg", afirmen. Curiosament, el document recorre també a les paraules que el mateix primer secretari del PSC, Pere Navarro, va pronunciar sobre el dret a decidir en el seu discurs durant l'últim debat d'investidura del president de la Generalitat. En aquell moment, Navarro va dir, literalment, que el PSC "s'abstindria en totes les votacions que afectin a aquest tema", i això serveix als tres diputats per al·legar que el vot en contra que el grup parlamentari va ordenar en la polèmica proposta no encaixa amb les paraules de Navarro.

La posició del PSC al Congrés amb altres votacions sobre la consulta també serveix els crítics per donar més arguments en favor seu. "El passat 26 de febrer de 2013 es va votar la sol·licitud d'un diàleg per possibilitar la convocatòria d'una consulta als ciutadans i el PSC va decidir votar a favor", al·leguen els tres diputats. D'aquell episodi, a més, recorden també el tracte que el PSC va tenir amb l'aleshores diputada al Congrés Carme Chacón, que va decidir no participar de les votacions per no trencar ni acatar les directrius dels socialistes catalans o els espanyols. "El PSC va resoldre no sancionar Chacón ni demanar-li l'acta de diputada, ni molt menys amenaçar-la amb cap expulsió", afirmen a l'escrit, tot afegint que aquesta "actitud flexible i comprensiva resolta políticament i amb diàleg" contrasta amb "una actitud desproporcionada i excessivament punitiva" en el cas dels tres diputats díscols. El document recull també la "pluralitat" manifestada en nombrosos ajuntaments pel PSC de molts municipis.

Imatge ACN


3 comentaris:

  1. ¡Mare de déu!... ¡això trenca el cor!... per quatre botiflers, que s´han apoderat de la cúspide (del poder) d´aquest català partid... i patriotes com sou vosaltres, us veieu marginats com us veieu... la Història posarà a cadascú al seu lloc, i a vostès segur que us col.locarà entre tots els màrtirs de la Terra catalana.

    ResponElimina
  2. Recorda canviar de l'èxic i estil. No n'hi ha prou amb canviar d'idioma o de nom. Lo de " Terra catalana " només pots dir-ho tu i Albertito.

    ResponElimina
  3. ...Terra catalana = Terra krimeanna...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta