3 de març del 2014

PxC vol suspendre l'activitat de la mesquita de Tortosa i Roquetes i una consulta ciutadana sobre el centre de culte


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a Tortosa ha presentat una moció al ple ordinari que se celebra aquest dilluns al vespre, en què proposa la "suspensió temporal" de la llicència d'obertura i d'activitat del nou centre de culte de la comunitat musulmana de Tortosa i Roquetes, inaugurada el passat 21 de febrer al polígon del Pla de l'Estació. En concret, la moció ve motivada perquè, segons PxC, la mesquita no compleix la normativa vigent sobre instal·lacions exigides per garantir la seguretat i la insonorització del local. La proposta de PxC també reclama condicionar el futur de la mesquita a la celebració d'una consulta ciutadana sobre el tema, en què només puguen votar els majors d'edat, empadronats a Tortosa i amb nacionalitat espanyola. Però aquesta moció no tirarà endavant.

D'altra banda, la moció arriba al ple després d'haver-se sabut que els Mossos d'Esquadra han acusat el portaveu de PxC dels atacs contra la mesquita amb pintades i carn de porc. I és que la policia catalana va poder aconseguir un vídeo d'un supermercat del barri de Ferreries en què apareix Casanova comprant carn, just a la mateixa hora en què va ser expedit el tiquet de compra que hi havia -possiblement oblidat- a l'interior de la bossa on hi havien les restes de porc i el bacó fumat. Segons diverses fonts consultades, els agents només van haver d'acudir a l'establiment i demanar l'enregistrament de la càmera de seguretat, a la mateixa hora del mateix dia. Va ser aleshores quan els mossos van veure, amb una certa sorpresa, que la persona que apareixia a les imatges no era cap altre que el portaveu de PxC a Tortosa.

Per això el regidor va ser citat a declarar a la comissaria de Tortosa el mateix 21 de febrer. En qualsevol cas, el que la investigació haurà de constatar ara és si Casanova va ser l'autor material dels fets denunciats per la comunitat musulmana, o si únicament va ser qui va comprar la carn, com demostraria el vídeo. Per la seua banda, PxC va anunciar que iniciaria accions legals per contrarestar les acusacions dels Mossos d’Esquadra contra el seu portaveu a la capital del Baix Ebre. Així, Casanova s’ha posat en mans d’un gabinet jurídic de Tortosa per iniciar accions legals que puguen restituir el seu "nom i honorabilitat".

De fet, PxC ha exigit celeritat judicial per posar fi al que considera "un muntatge" per erosionar la seua imatge, tot remarcant que Casanova no ha rebut cap notificació de la denúncia. I és que la comunitat musulmana es va limitar a denunciar els fets, i van ser les investigacions de la policia catalana el que han portat les Mossos d’Esquadra a encausar Casanova.

Imatge ACN

18 comentaris:

  1. A mi és possible que m'haiguen grabat ficant gassolina al cotxe. Ho dic per si algun dia algú lis fot foc... La fico molt a prop on esta la merda esta. Un motiu més per culparme...

    ResponElimina
  2. No ignorant no, no pateixis. Ara, si vas a comprar-la amb un bidó i este mateix bidó apareix dintre d'una casa on s'ha calat foc i es pot demostrar qui qui va comprar la gasolina en este bidó ets tu.......com a mínim hauràs d'explicar alguna cosa. Que això no demostri que fos ell qui tires la bossa a la mesquita, evident. Però el dit, per molt ignorants que siguem, no ens el xupem més del necessari. Veritat que no ?
    Quant a lo de la " merda "......

    ResponElimina
  3. Ignorant, si n'ets d'ignorant!

    ResponElimina
  4. Home, ignorant, si et manquen 10 duros per omplir bidons a mi no em cerques.
    Encara que si comences a anar contra totes les religions, tens feina.
    Després pots començar per les explotacions agrícoles, les ramaderes, les industrials, les dels polítics, etc, etc... Al final, si te'n sobra pots tirar rajolinets a sobre dels monjos budistes de l'orient llunyà.
    Sempre et pots ajuntar amb els genets de l'Apocalipsi, igual els hi fas gràcia i tot.....

    ResponElimina
  5. No no. En bidons ja no fico.
    Merda ho dic a tot temple sectari. Tb critico la catedral de Tortosa. Ho sabeu los q fa temps me coneixeu.
    Si, soc molt ignorant. No puc fer res. No soc Deu x saberho tot....

    ResponElimina
  6. Parles de merda de tots els temples i acabes parlant de Déu !
    Deia el " filòsof ": " Gràcies a Déu, no crec en Déu " . Això deu ser.

    ResponElimina
  7. Menos mal que la gent que porta PxC, començant per l'il.luminat del Casanova estan al mateix nivell intel.lectual que el Sergio Ramos...perquè el dia que els surtigue algu intel.ligent apanyats anem. Ho dic perquè manifiestacions com les de l'ignorant no són un fet aillat, molta gent segur que ha aplaudit la xarlotada esta de les pintades, la qual cosa es molt preocupant i h hi ha un sentiment generalitzat de desproteccio dels autoctons cap als inmigrants que deriva no poques vegades en odi, potser que sigue real o una aprecacio de molta gent, pero el que es veritat es que la politica d'inmigracio es desastrosa, afavorint de cara la galeria que vinguen els inmigrants i donant-los uns suposats drets o ajudes, pero no regularitzant la convivencia i les necessitats de la ma d'obra i gent que podem acollir i que estem preparats per absorvir, l'altre es crear bosses de pobresa ghettos i racisme, clarament els nostres politics no viuen ni a Remolins ni al Rastre ni a la Raval...i se pensen que fentse la foto lo primer dia de la posada en marxa de la mesquita queden de guais i de bon rotllo, i els problemes per a la gent del carrer. O fem la vista grossa i dixem que ocupen les cases en ruina i zones degradades i els dixem treballar per un sou miserable o els disparem per a que no entren. Aquesta hipocresia ens pot costar cara.

    ResponElimina
  8. Ximo, hi ha una cosa que se'n diu frases fetes. És per entendremos.
    Saberut, no me tracteu de racista xq esteu molt equivocats. Jo manifesto un problema que veig i tu crec que també. Ara parlem de l'islam, altres cops del bisbe i altres de carreteres. No feu demagogia que és molt feo, i més vatros que teniu estudis i sou uns superdotats. Jo mira, com he sigut un simple peó tota la vida puc pecar d'ignorancia, però no de seg.

    ResponElimina
  9. ...chicos tranquilizaos, los "moros" aqui estan de puta madre, aqui no los matan y hasta estan con un numero...¿o son los "morenitos" del Africa Central?... ellos se vienen a Europa, porque Europa es "EL DORADO"..., ahora estos bestias de la Platadorma por lo que sea..., la han organizado bien..., entre los de "ALA ES ALA... Y MAHOMA SU PROFETA", algunos estan muy cabreados..., pero cabreados..., entre algunos de ellos se baraja por la Cinta..., en la Catedral..., esparcir en cantidades industriales sangre por los banquillos de sentarse la gente..., imaginaos a toda la flor y nata, pulcramente vestidos con sus mejores galas..., y todo "empastrados" de sangres..., en fin espero que sus sumos sacerdotes los puedan controlar..., ademas este "dotado" de sabiduria anti imigrante, antes de funcionar la mezquita, fue a instruir a todos los de los alrededores para que firmen de que no quieren esta "basura" (que habria que ver quien es mas basura, si los que el dice o es el mismo) a su lado..., suerte que cuando seamos independientes estos "tarugos" tendran los dias contados...

    ResponElimina
  10. ...y hablando de relis, los obispos catalanes van al Vaticano, visitaran las tumbas de Pedro y Pablo (se ve que es "cosa obligada" hacerlo) y despues visitaran al Santo Padre de turno (o quien ostenta el cargo)..., se ve que prontamente vendra por estos lares "su Santidad"..., o sease, que el Vaticanito de los coj.....s, se llevara otro paston de la Iglesia, asi que señores feligreses ¡Pagad!, ¡Pagad malditos! o ¿era bailad-bailad malditos?... pero cada vez que se pierde por aca, se forra la cartera...

    ResponElimina
  11. Ignorant, en cap moment t'he volgut tractar de racista, ja que moltes coses de les que dius moltissima gent les pensa però pocs ho diuen, i no tothom ho diu per paranoia i borreguisme com los del PxC sino que molta gent que se queixa ho fa amb alguna base, les formes en les que es diguen és una altra cosa totalment subjectiva i opinable, si hi hagués una política seriosa d'inmigració (i no parlo d'expulsions) potser no estariem tractant estos temes, pero ni PP, ni PSOE ni CiU estan per la labor. Ah, ignorant, potser ets menys ignorant del que et penses i potser els altres no som tan saberuts.

    ResponElimina
  12. Mos hem entes, Saberut.
    Jo crec en la solidaritat, pero controlada. No sempre lo q te demana l'euro del carro del super es per alcohol, pero s'ha de desconfiar. En aixo passa lo mateix, lo dolent q l'euro nostre lo dona lo polutic de turno i aixi queda com bona persona.

    ResponElimina
  13. Potser hauriem de començar a diferenciar entre immigració, religió, llibertat de culte, islam, islamisme......No s'ha de posar tot al mateix sac.
    De la mateixa manera, tot i que, evidentment, al darrera de l'"atac" a la mesquita hi pot haver xenofòbia i racisme amagat, el cert i objectiu és que van haver unes pintades ( no sé el que deien, això sí ) i una bossa de carn de porc, amb el significat que pot tindre això de burla, escarni i tot el que vulgueu, però no ho treiem de polleguera. Entre altres coses és el que vol/en el/s que ho ha/n fet. Desgraciadament, davant dels seus, el/s autor/s, han guanyat punts. I potser vots.
    Per cert, saberut, a la foto de la inauguració de la mesquita es poden veure al menys un parell de polítics que viuen a Remolins i la Raval...
    I una altra cosa. Es pot criticar que algú hagués anat a esta inauguració, jo, el que més critico és que, per esnobisme o per no sé què, hi hagi gent que mai aniria a la catedral per la proclamació d'un bisbe de l'església catòlica i vegi com el súmmum de la llibertat religiosa, fer festes a altres religions. No ho entenc.
    I albertito, segons quines ocurrències les hauries de deixar per als còmics. Ja t'ho han dit alguna altra vegada.....

    ResponElimina
  14. ...¿y cuales son las ocurrencias?... todo lo que digo es la cruda realidad...

    ResponElimina
  15. Un comentari molt bo Ximo. Jo penso q en los "moros", sense anim d'ofendre, l'ateisme es una cosa impensable. Suposo que x la imposicio q se practica als seus paisos d'origen.
    PxC esta clar q lo tema es racista. Pero si els demes partits haguessen fet les coses ben fetes del principi, avui no estariem parlan deste partit.
    Crec, sobretot Africa, que Europa esta en deute sobre els territoris colonitzats. Pero s'hauria de fer de manera q les persones no tinguen q marxar de casa seua x buscar una vida millor, sino crear riquesa propia i variada x a tot lo mon.

    ResponElimina
  16. "Racism is simply an ugly form of collectivism, the mindset that views humans strictly as members of groups rather than individuals. The true antidote to racism is liberty."

    "El racisme és simplement una forma repugnant de colectivisme, aquella actitud que veu a la gent estrictament com a membres de grups enlloc de com a individus. L'autèntic antídot per acabar amb el racisme és la llibertat"

    Ron Paul

    ResponElimina
  17. Bé Gutijaume, les definicions de racisme poden ser molt manipulades per l'autor de les mateixes i pel transmissor d'estes.
    El racisme pot ser la opinió d'una sola persona que pensa i opina que determinada raça o col·lectiu és inferior, en alguna qualitat, a un altre.
    Jo li diria al Ron Paul, que s'ho fes mirar per algun erudit sobre el tema. Respectant-li la seva opinió mentrestant només sigui això, una opinió.
    Per a més informació Ron Paul
    Vaja toia per esmentar, ja t'hi fa Guti, tu tant apropat al "Tea party". Vols dir que aquesta fracció de partit no està plena de "KKK"?
    Per a complement, una imatge

    ResponElimina
  18. no és veu bé, però, en el comentari anterior tant el segon Ron Paul com la darrera paraula imatge tenen enllaços imprescindibles per a entendre-la, ambdós accessibles només pitjant a sobre..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta