4 d’abril del 2014

De Pedro (CHE): 'Els problemes del Delta no se solucionaran amb més cabal'



AMPOSTA (Montsià).- El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Xavier de Pedro, ha afirmat aquest divendres a Amposta que els problemes del Delta "no se solucionaran amb més cabal" per al tram final del riu. Així, tot i coincidir amb la Generalitat en la necessitat de treballar des del consens i el diàleg per arribar a acords per millorar el Pla de Conca, De Pedro ha reiterat la seua oposició contundent als cabals que es reclamen des des Catalunya. Amb motiu de la reunió de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, De Pedro s'ha mostrat obert a millorar termes del pla hidrològic, però ja ha deixat clar que la negociació entorn el cabal s'ha de fer en el marc del Consell de l'Aigua de la Conca, i no a través d'un acord bilateral entre Generalitat i Ministeri.



"El requisit legal és que hi hagi informe favorable del Consell de l'Aigua de tota la Conca", ha assegurat. Precisament per aquesta circumstància, que cal un acord entre tots els usuaris de la conca i les nou comunitats autònomes, De Pedro ha insistit que el marge de millora no podrà ser "substancial". "Un cabal mínim de 7.000 hectòmetres cúbics anuals seria impossible d'aplicar i comportaria una fractura social i econòmica de la conca de l'Ebre", ha assegurat. Sobre la presentació de recursos per part de la Generalitat contra el Pla de Conca, De Pedro ha reiterat que "no és la millor solució" per arribar a consensos, però ha garantit el seu "respecte absolut" a aquestes decisions.

Imatge ACN

4 comentaris:

  1. ...el principal problema es la subida del nivel del agua del mar, para salvar la zona deltaica es hacer como los holandeses, diques...

    ResponElimina
  2. Cal entendre que De Pedro és un polític que d'hidroleg no en te res.
    En reunions de la Comissió de Sostenibilitat ja es va tractar aquest tema i una de les solucions natural era l'arrastrament de sediments pel riu i la colmatació de la terra del delta, que, de fet, seria la més natural ja que així es va formar el delta. Tot lo altre son los negocis dels constructors i polítics, negoci, formigó i oblidar tot el que se sap per a portar l'opció més irracional al capdamunt de tot.
    Tal vegada com l'original idea del transvasament del Roine. "Negosio, yo solo quiero negosio, haser tuneles, gastar mucha lus, bombear paquí i pallá. Negosio, puro negosio, y al diablo con todo lo demás!"
    Recordo que la construcció de pòlders no es que complique les coses, no, es que no hi ha ni interes en fer-los, "no son tanto negosio", a no ser que convertim el delta en una macro-urbs on es trafique or i diamants.
    Al final, s'ha d'anar a favor de la naturalesa, lo contrari és com una guerra, destrucció i més destrucció.... només cal seure i veure com el conflicte va desfent tot el territori i la seua vida, amén.
    "Corramos un estúpido velo!"

    ResponElimina
  3. I per a evitar el vent de dalt, que tants problemes ocasiona a les tortosines ( migranyes i altres alteracions neurològiques ), el Sr. de Pedro pot proposar fer una pared de toxana a tota la serralada de Caro ...

    Això sí, ben alta i adjudicada al Sr. Florentino Pèrez, en agraïment al Castor ...

    ResponElimina
  4. M'encanta la proposta d'Armando gresca,

    Haurem de fer una bona pancarta que digue

    CONTRA LO VENT DE D'ALT, TABOTS ACS SA

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta