22 d’abril del 2014

Descobrir, Sàpiens i Cuina porten a Tortosa la Festa de les Revistes, en el marc d'Expoebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Les revistes Descobrir, Sàpiens i Cuina -referents editorials en els àmbits de turisme, cultura i gastronomia a Catalunya- escullen una població per fer una acció promocional conjunta, i aquest any l'elegida ha estat Tortosa. El proper dissabte, 3 de maig, en el marc de la fira Expoebre, les tres publicacions i l'Ajuntament han organtizat un programa d'activitats força carregat, que inclou conferències, visites guiades, demostracions gastronòmiques, rutes fotogràfiques i presentacions de llibres, entre d'altres. Els directors de Sàpiens i Descobrir, Clàudia Pujol i Joan Morales, junt al regidor de Turisme, Alfredo Ferré, han presentat aquest dimarts els detalls de la jornada.

Tortosa ja va acollir l'any passat el Dia Sàpiens, una jornada de divulgació cultural que va tenir molt bona acollida entre la població local, a més d'atreure centenars de visitants d'arreu del país. Tant l'Ajuntament com les revisites han volgut repetir l'acció i donar-li una major volada. El pavelló firal, que acollirà la fira Expoebre entre l'1 i el 4 de maig, serà la base d'operacions de les diferents activitats que es faran el dissabte dia 3 en el marc de la Festa de les Revistes, que poden consultar-se a http://www.sapiens.cat/ca/festa-revistes.php.

Entre les més destacades hi ha rutes fotogràfiques de la mà de professionals col·laboradors de les revistes, una xerrada sobre astronomia, l'exposició "El país de les emocions", que podrà visitar-se a Expoebre durant els quatre dies de durada de la fira, i que al llarg de 200 imatges mostra el treball de fotògrafs i periodistes a la revista Descobrir en el que el director de la revista considera "un viatge visual i periodístic pels Països Catalans". Altre opcions a fer durant aquell dissabte són visites guiades a l'Observatori de l'Ebre, als Reials Col·legis, la Catedral, el Call de Remolins i el Convent de Santa Clara. Es repetirà la ruta literària Cristòfol Despuig i s'afegiran degustacions gastronòmiques, com ara de vi i oli kosher. El llegat jueu tindrà un paper destacat amb la presentació del llibre sobre el 600 aniversari de la Disputa de Tortosa, el debat teològic entre cristians i jueus que va suposar l'inici de la fi de les comunitats jueves a casa nostra. La presentació del llibre "La ciència en el Renaixement", a càrrec de l'historiador Fèlix Villagrassa, introduirà el període històric de major esplendor a Tortosa.

A banda, dins dels actes culturals, associats a la revista Sàpiens, destaca també la presentació del llibre "El compromís de Casp", on alguns dels millors especialistes del segle XV explicaran aquell moment clau al nostre país i el paper que va tenir Tortosa, que va ser seu del Parlament de Catalunya durant un any.

Clàudia Pujol ha explicat que l'experiència del Dia Sàpiens, l'any passat, va ser molt bona i que confien que la Festa de les Revistes pugui repetir i incrementar el nombre de participants. El director de Descobrir, de la seua banda, ha dit que aquesta és una bona oportunitat per projectar a la resta de Catalunya els atractius de Tortosa i les Terres de l'Ebre. Finalment, el regidor de Turisme s'ha mostrat confiat que la Festa de les Revistes i Expoebre podran aprofitar sinergies per promocionar i reforçar la marca de Tortosa i el seu territori.

Imatge Ajuntament de Tortosa
Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta