2 d’abril del 2014

El Tricentenari i la literatura infantil i juvenil, protagonistes a la Fira Literària de Jesús


JESÚS (Baix Ebre).- Els organitzadors de la Fira Literària Joan Cid i Mulet han presentat aquest dimecres la vuitena edició del certamen, que enguany tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 d’abril al poble de Jesús. Enguany, els actes aniran emmarcats en tres eixos temàtics: el Tricentenari (dijous 10), la literatura infantil i juvenil (divendres 11), i els autors del territori (dissabte 12). La inauguració de la VIII Fira Literària anirà a càrrec del professor i escriptor Manel Ollé, "persona de referència en la vida acadèmica i cultural del nostre territori". Podeu consultar el programa d'actes clicant aquí.

Els actes de dijous 10 d'abril, organitzats conjuntament amb ‘Jesús per la Independència’, seran una xarrada a càrrec de l’historiador Joan Carles Lleixà, la presentació del llibre 'Defensors de la terra', de Ramon Gasch i Andreu Gonzàlez, i la projecció del documental 'Llavors de llibertat', de David Andreu i Josep Sabaté. Divendres la fira s’aproparà als menuts i adolescents amb contacontes i xarrades a l’escola i l’espectacle “Els cavallers del regne”, a càrrec de L’Udol Teatre. A més, a la tarda l’historiador Jesús Serrano farà una conferència sobre el tractament de la història per a un públic infantil i juvenil, oberta a mestres i estudiants del territori. Tot seguit, hi haurà una xarrada-col·loqui sobre el fet d’escriure per a jóvens, amb l’escriptor Àngel Burgas. Com a acabament del divendres, a la nit hi haurà un espai dedicat a la literatura eròtica i altres vessants de l’art, adreçada a un públic lector adult.

El dissabte, dia de la inauguració oficial, la fira de Jesús acollirà parades amb llibres i activitats diverses, entre les quals destaca el setè premi del concurs de recerca i la presentació del llibre que recull els treballs guanyadors de l’edició anterior. Hi haurà també un espai de presentació de 13 llibres i la presentació de l’Any Vinyoli a càrrec del seu comissari, l’escriptor Jordi Llavina. A la tarda hi ha programada una activitat lúdica, amb xocolatada, al voltant dels gegants de Jesús i la representació de l’obra de teatre “Au, Manolo!”, a càrrec del grup Delta Teatre de Deltebre. A més, durant els tres dies es podran visitar les exposicions 'Català llengua d’Europa' i 'Quan érem emigrants!', amb textos de l’escriptor Desideri Lombarte, del quan enguany es commemora el 25è aniversari de la seua mort.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta