7 d’abril del 2014

Imputen pel cas Innova el president de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet



TARRAGONA.- El jutjat d'instrucció número 3 de Reus ha imputat al president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, en una peça separada del cas Innova. La imputació de Poblet es produeix després que la Guàrdia Civil requerís a l'Ajuntament de Vila-seca documentació sobre el projecte de construcció del Centre d'Atenció Primària (CAP) de la població, inaugurat el març del 2012. Aquest projecte va ser supervisat per l'arquitecte Jorge Batesteza, exalt càrrec del CatSalut abans de 2007 i imputat en el cas per presumpte blanqueig de capitals arran el cobrament d'assessoraments injustificats sobre l'Hospital de Sant Joan de Reus.

Segons l'auto dictat pel jutge divendres passat, el president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, està imputat pels presumptes delictes de blanqueig de capitals, prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes, en la peça separada número 8 del cas Innova, que es troba sota secret de sumari. El jutge ha citat Josep Poblet a declarar aquest dimecres, 9 d'abril, a les quatre de la tarda.

El jutge també imputa sis regidors

A més de Poblet, el magistrat del jutjat d'instrucció número 3 de Reus també ha imputat -pels mateixos cinc delictes- al primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica, Xavier Farriol; a la segona tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Medi Natural i Serveis Públics, Manuela Moya; al tercer tinent d'alcalde i regidor de Relacions Ciutadanes, Cultura i Dinamització Labora, Josep Toquero; al cinquè tinent d'alcalde i regidor de Salut Pública i Comerç, Josep Maria Pujals; a la sisena tinenta d'alcalde i regidora d'Assumptes del nucli de la Pineda, Esmeralda Núñez, i a l'exregidora responsable del barri de la Plana, Ana Josefa Girona. Tots sis també hauran de declarar davant el jutge aquest dijous i divendres.

La peça separada número 8 del cas Innova estaria relacionada amb presumptes irregularitats en la construcció del nou Centre d'Atenció Primària i Centre d'Alta Resolució (CAP/CAR) de Vila-seca, que es va inaugurar el març del 2012. A finals de febrer, la Guàrdia Civil va sol·licitar a la secretaria general del consistori còpies de diverses actes de comissions municipals en les quals es van prendre decisions sobre l'equipament.

La junta de govern celebrada el 19 de maig del 2008 va acordar per unanimitat encarregar els serveis de supervisió de la redacció del projecte executiu del nou centre mèdic a l'arquitecte Jorge Batesteza per un import de 10.440 euros. Batesteza va ostentar un càrrec del Servei Català de la Salut abans de 2007 i està imputat en el cas Innova per presumpte blanqueig de capitals després de cobrar, de forma suposadament injustificada, uns 387.000 euros del hòlding Innova en concepte d'assessorament tècnic en la construcció de l'Hospital de Sant Joan entre els anys 2007 i 2010.

La construcció del CAP va ser adjudicada per l'Ajuntament l'any 2009 i va costar uns 7,9 milions d'euros, tres anys després de la signatura d'un conveni amb el Departament de Salut, que va cedir els terrenys. El consistori es va fer càrrec d'avançar els recursos econòmics per iniciar les obres i la Generalitat ha de retornar la inversió posteriorment en diverses anualitats.

L'actuació va ser impulsada i aprovada per l'actual alcalde i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que és també marit d'una altra de les imputades en el cas Innova; concretament, l'exdirectora financera del hòlding reusenc, Ester Ventura.

Via ACN

2 comentaris:

  1. Pos bueno si al final és qüestió de temps que surtin els corruptes i aprofitats dels caus on estan amagats. Una pregunta si al final Poblet dimiteix la presidència de la Diputació passarà a mans de l'incombustible pataqueta?

    ResponElimina
  2. Poblet va dimitir al 2010 de diputat després de 15 dies d'haver estat elegit, enganyat així als seus electors, ara, no crec que ho faci. Ni d'alcalde ni -com a conseqüència- de president de la Diputació

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta