7 d’abril del 2014

Iniciativa reclama amb una moció el suport de l'Ajuntament de Tortosa a la plataforma Trens Dignes


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha volgut valorar aquest dilluns "molt positivament" les accions reivindicatives de la plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre. Només unes hores després que l'estació de Tortosa es quedés durant bona part de la tarda de diumenge sense servei de Renfe com a reacció a la segona protesta #avuinopaguem, Jordan ha anunciat que ICV portarà al ple una moció perquè l’Ajuntament done suport i reivindique també la reducció de tarifes dels trens regionals que uneixen Tortosa amb Barcelona, mentre els serveis siguin tant deficients en relació a la resta de Catalunya.

“No ens podem quedar amb els braços creuats quan veiem com la Generalitat millora els trens a Tarragona i altres zones del país, mentre aquí els serveis són tercermundistes, per tant, cal continuar treballant per reclamar millores perquè és la única manera que ens en podem sortir” ha afirmat Jordan. A més, els ecosocialistes reclamaran també un posicionament de l’Ajuntament a favor del model d’immersió lingüística a Catalunya, perquè el català pugui continuar sent la llengua de cohesió social que necessita el país; per això, ICV-ET vol que el consistori se sume a la manifestació convocada el 14 de juny per Som Escola a Barcelona, i que rebutge la interlocutòria del Tribunal Superior en contra del català a les escoles.

A banda, Iniciativa-Entesa per Tortosa presentarà una tercera moció per reclamar millores en el barri del Temple, tal i com reclama el moviment veïnal de la zona. Segons Jordan, cal una actuació urgent en el barri del Temple, on hi ha molts de carrers i places així com voreres i mobiliari urbà en un mal estat de conservació. De fet, aquesta petició arribarà al ple després que els ecosocialistes hagin detectat una demanda entre els residents i moviment veïnal del barri, els quals “no han rebut resposta per part de l’equip de govern municipal”. La proposta inclou la realització d’un pla de treball consesuat amb tots els grups municipals i el moviment veïnal, on s’haurien de prioritzar l’arranjament de carrers com Enric d’Ossó, Rierol de Caputxins, Bernat de Villamarí, Ciutadella, Vergés Paulí, Marina, Lamote de Grignon, Ferran Arasa, entre d’altres. Paral·lelament, els ecosocialistes també reclamaran la millora de conservació del parc municipal, on hi ha elements com la Màquina del Carrilet en un estat precari de manteniment. De fet, farà un any ICV-ET ja va realitzar aquesta demanda i l’equip de govern, tot i que va afirmar que es faria en breu, no ha realitzat cap millora.

Imatge ICV Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta