7 d’abril del 2014

La recollida selectiva s’estanca al Baix Ebre i Montsià, on la generació de residus baixa a nivells del 2003



TORTOSA (Baix Ebre).- La recollida selectiva s’ha estancat a les comarques del Baix Ebre i Montsià. També ho ha fet la mateixa generació de residus. De fet, la producció de residus per habitant ha baixat fins a nivells anteriors al 2003, a causa de la baixada del consum i altres efectes col·laterals de la crisi econòmica. Així ho ha avançat aquest dilluns la cap de l’àrea de residus del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE), Mercè Mariano Geira, durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

Però la dada que ha volgut destacar la cap de residus del CODE és l’estancament de la taxa de recuperació. Així, durant el 2013, el Montsià ha baixat un punt i ara recupera el 50% dels residus, mentre que el Baix Ebre s’ha estancat al 46%. En aquest sentit, Tortosa té un dels índexs més baixos de taxa de recuperació, amb un 26%. A més, l’altre problema que han detectat és l’alta quantitat d’impropis, aquells residus que per diferents motius acaben en el contenidor incorrecte. De fet, un dels exemples més preocupants és la presència excessiva de material sanitari, i especialment de xeringues.

Precisament, la realitat dels residus al Baix Ebre i el Montsià serà el tema central de la xerrada ‘Els residus: un problema o una oportunitat’, que tindrà lloc aquest dimarts al vespre a la seu de la UOC a Tortosa. Serà dintre del cicle ‘Experiències WOK’, i a partir de les set del vespre. A més de la tècnica Mercè Mariano Geira també hi parlarà Margarita Wessels, iniciadora i coordinadora de Segona Volta, un projecte de recuperació de residus ubicat al polígon del Raval de Cristo, a Roquetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta