7 d’abril del 2014

Tortosa aspira a tenir una comissió de Patrimoni d'àmbit municipal per autoritzar obres al nucli antic



TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa té previst aprovar aquest dilluns al vespre una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), prèvia al Pla especial del conjunt històric artístic del nucli antic. Aquesta modificació afegeix més informació sobre tots els solars i edificis inclosos en la primera fase del Pla especial. En les fitxes urbanístiques s'inclourà la titularitat i la tipologia de l'edifici, i es determinarà què es pot fer i què no. Aquest pas permetrà agilitzar els permisos de llicències d'obres al nucli antic, que podrà autoritzar directament l'Ajuntament i no hauran de passar per la Comissió de Patrimoni de la Generalitat. Tortosa, a més, treballa per constituir una comissió de d'àmbit municipal.

Aquesta modificació de les fitxes, on es disposa de la informació de cadascun dels més de 280 solars d'una part molt àmplia del nucli antic que s'inclourà en aquest Pla especial, permetrà, segons ha explicat l'alcalde de Tortosa, que l'Ajuntament pugui autoritzar llicències d'obres directament sense haver de passar per la Comissió territorial de Patrimoni de la Generalitat. "Amb aquest Pla especial, l'Ajuntament podrà donar directament la llicència d'obres i també deixarem la porta oberta perquè constituïm una pròpia Comissió de Patrimoni municipal, que haurà d'administrar els criteris per saber què es pot fer i què no, que amb aquestes fitxes venen absolutament predeterminats", ha detallat Ferran Bel.

"Tenim patrimoni suficient per poder-ho fer, com altres ciutats del país, i que Tortosa també tingui comissió de Patrimoni pròpia", ha afegit. Aquest Pla especial, que es presentarà pròximament, ocuparà un àmbit d'actuació que inclou el carrer Providència, del Vall, Bisbe Aznar, i des del carrer Tivenys fins a l'àmbit de l'Escorxador per la façana fluvial, i per l'altre extrem fins les Avançades de Sant Joan.

El document inclou també tot l'àmbit d'actuació de les cases de davant de la Catedral, on l'Ajuntament ha arribat a acords amb gairebé tots els propietaris. El Pla especial habilitarà un procés d'expropiació determinant que l'alcalde ja ha assegurat que continuen treballant per evitar-lo, negociant amb els veïns dels immobles afectant.

Llibertat de vot en la moció contra la Llei de l'avortament 

D'altra banda, en el ple d'aquest dilluns, també es presentarà una moció popular, avalada per 253 signatures, que rebutja la modificació de la Llei de l'avortament, impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. L'alcalde convergent ha avançat que els regidors del govern municipal de CiU tindran llibertat de vot.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta