2 d’abril del 2014

Móra la Nova torna a adjudicar la gestió del tanatori municipal a la funerària Mena

 

MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- La mesa de contractació de l'Ajuntament de Móra la Nova, presidida per l'alcalde Ferran Bladé, ha tornat a adjudicar la concessió del tanatori municipal a Funerària Mena. Aquesta nova adjudicació arriba després que l'altra empresa que es va presentar al concurs i el va perdre, Funerària Priorat-Ribera-Terra Alta SL, portés el cas als jutjats. Finalment, el Tribunal Contenciós Administratiu de Tarragona va ogligar el consistori a reprendre en part el procés de contractació. Concretament, la sentència judicial trobava a faltar que la mesa de contractació no hagués sol·licitat a la funerària demandant una justificació econòmica de la seua oferta, considerada "temeràriament baixa" pels tècnics municipals.

El passat mes de febrer, la junta de govern local va tornar a convocar la mesa de contractació, en la qual es va donar a Funerària Priorat-Ribera-Terra Alta SL la possibilitat que tornés a presentar la seua oferta econòmica i la mesa la tornés a valorar. Per tal de garantir una major independència es va encarregar un informe econòmic independent. L'informe considera "desproporcionadament deficitària" la proposta econòmica d'aquesta funerària. Concretament, el document estima en base a la memòria econòmica presentada per la funerària, uns ingressos anuals de 45.536 i unes despeses de 135.247 euros, el que representa un dèficit anual de 89.710 euros. Així, tal i com precisa l'informe, el dèficit d'explotació és el doble dels ingressos previstos.

Altres aspectes que recull el document a l'hora de desestimar la proposta és que "l'oferta no persegueix la correcta i normal prestació del servei funerari sinó altres motivacions com garantir-se la seua posició de pràctic monopoli a les comarques del Priorat, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre". A més també considera que "vulnera els principis de llibertat i lliure competència per concórrer en la seua oferta econòmica els supòsits de competència deslleial".

Arran d'aquest informe, la mesa de contractació va aprovar en data de 25 de març tornar a adjudicar la concessió del tanatori municipal a Funerària Mena, que en aquests moments ja ha finalitzat les obres de l'equipament, que es podria posar en funcionament en breu. Funerària Mena ha invertit en les obres del tanatori, situat a l'antic escorxador, un total de 272.400 euros.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta