PINELL DE BRAI (Terra Alta).- La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha acordat aquest dimecres, reunida a Amposta, aprovar inicialment el Pla especial del dipòsit controlat de residus que projecten al Pinell de Brai, després que els promotors hagin presentat tota la documentació necessària. El subdirector general d'Urbanisme, Camil Cofan, ha assegurat que aquest pas només suposa iniciar la tramitació del projecte, tal com estableix la normativa. Així, a partir d'ara, s'obrirà l'exposició pública on caldrà que organismes, com l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), presentin els seus informes. De fet, la Generalitat ha recordat que l'abocador no està previst a la planificació del Govern, i que tant l'Ajuntament com el Parlament s'han posicionat en contra.
Els promotors de l'abocador de residus industrials -classe II- en una antiga gravera de 35 hectàrees de Pinell de Brai han presentat tota la documentació necessària perquè Urbanisme hagi iniciat la tramitació del projecte amb la seua aprovació inicial. Amb tot, l'abocador haurà de passar diferents esculls per poder tirar endavant, com és l'informe preceptiu que haurà de fer l'Agència de Residus de Catalunya, o el Departament d'Agricultura ja que el projecte es troba entre dos espais PEIN.
A més, el subdirector general d'Urbanisme, que aquest dimecres ha presidit la CUTE a Amposta, ha recordat que aquesta aprovació inicial no suposa, en cap moment, que el projecte tiri endavant. "Ara iniciem el tràmit urbanístic fent l'aprovació inicial, i s'obrirà l'exposició pública on es demanaran els informes a tots els organisme afectats i s'escoltarà a l'Ajuntament", ha assegurat.
En aquest mateix sentit s'ha expressat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que ha recordat que els veïns del Pinell de Brai es van posicionar majoritàriament en contra del projecte en un referèndum, així com fa pocs mesos ho va fer el mateix Parlament. "El que fem és iniciar el tràmit, perquè sinó estaríem incomplint la Llei, però cal recordar que l'abocador del Pinell no està a la planificació de residus de la Generalitat", ha afegit.
Més reunions pel pla director dels masets
D'altra banda, tot i que no se n'ha parlat a la Comissió d'Urbanisme, el delegat del Govern ha reiterat la voluntat de la Generalitat de continuar consensuant al màxim per millorar el document inicial del Pla director de les construccions agrícoles tradicionals de les Terres de l'Ebre. Pallarès ha assegurat que ara es poden presentar al·legacions, i que ho faran la majoria de consells comarcals, ajuntaments, sindicats com Unió de Pagesos, i particulars, i que, a partir d'aquí, es continuarà negociant amb Urbanisme per millorar el document.
Aquesta mateix, dijous hi ha una reunió amb el director general d'Urbanisme i els presidents dels quatre consells comarcals per acostar posicions. "Escoltarem a totes les parts i ho consensuarem al màxim, tenint en compte la Llei, però el que està clar és que tot no es podrà fer", ha advertit. Així, Pallarès ja ha deixat que hi haurà qüestions on no es tindrà marge de maniobra per modificar, com és la superfície que han de tenir les construccions i que s'ha fixat en un màxim de 60 metres quadrats.
POUM de Rasquera
D'altra banda, en la CUTE d'aquest dimecres s'ha donat el vistiplau previ a l'aprovació provisional del POUM de Rasquera, que fa més de vuit anys que s'està tramitant. El subdirector general d'Urbanisme ha assegurat que es fa un planejament "correcte" i que només s'han requerit petites modificacions, com és la recol·locació d'una zona de creixement industrial per ubicar-la més a prop del nucli urbà. El POUM de Rasquera preveu un creixement de 200 habitatges.
Per últim, la CUTE ha aprovat una modificació d'una disposició transitòria del POUM de l'Ametlla de Mar que permet donar sortida a la xarxa de sanejament de les urbanitzacions del municipi. Algunes noves construccions ubicades en aquestes urbanitzacions no podien obtenir llicència fins que no es construís una depuradora. Davant el context econòmic actual, l'Ajuntament ha obtingut el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per poder autoritzar l'edificació amb un sistema de depuració individual. Amb tot, el subdirector d'Urbanisme ha destacat que es tracta d'una "solució transitòria" fins que es pugui fer la depuradora.
Via ACN
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.