11 d’abril del 2014

Presenten els Premis Llibreria Serret de Literatura Rural, a la fira literària de Jesús


JESÚS (Baix Ebre).- La Fira Literària de Jesús ha estat aquest divendres l’escenari de la presentació de la primera edició dels Premis Llibreria Serret de Literatura Rural 2014. En realitat, la fira no s’inaugura oficialment fins aquest dissabte al matí, a càrrec de l’escriptor i profes sor Manel Ollé. També serà dissabte quan tindran lloc la majoria de les presentacions de llibres, a càrrec de diferents autors, i es podran visitar els diversos estands que quedaran instal·lats a la plaça de la Pèrgola.

En qualsevol cas, ja s’han fet algunes activitats i aquest divendres al matí s’ha presentat els premis que promou el llibreter Octavi Serret, de Vall-de-roures, col·laborador “incansable” de la Fira Literària Joan Cid i Mulet, com ha destacat una de les organitzadores, Mònica Sales. Segons Serret, l’objectiu dels premis és incorporar el Matarranya i comarques veïnes com les Terres de l’Ebre al fet literari, a través d’assajos, novel·les i relats.

Les obres es poden presentar en català, en castellà i també en aragonès. Els Premis Llibreria Serret de Literatura Rural seran publicats per l’editorial Barcino, de la Fundació Lluís Carulla. A més, els guanyadors també rebran un premi en metàl·lic de 1.500 euros, en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural. De fet, aquest divendres han aprofitat la presència del mateix Serret i del guia del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, Albert Carreras, per fer una xerrada sobre els valors del món rural als alumnes de l’escola institut Daniel Mangrané de Jesús. I és que el nou projecte del llibreter de Vall-de-roures és motivar els més joves a fer creació literària de cara a uns altres premis escolars que volen tirar endavant el curs que ve.

Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta