13 d’abril del 2014

Tortosa estrena la Setmana Santa amb una de les processons de la Passió més multitudinàries



TORTOSA (Baix Ebre).- La tradicional Processó de la Passió ha obert aquest diumenge al vespre la Setmana Santa tortosina. Unes 2.000 vestes han participat en la més popular de les processons de Setmana Santa a la capital del Baix Ebre, la del Diumenge de Rams, que enguany ha recuperat el seu recorregut tradicional. La processó ha sortit puntualment a les vuit del vespre de la plaça de la plaça de la Cinta, per la porta de l'Olivera de la catedral. Després de baixar pel carrer de la Rosa i sortir per la plaça del Pont de Pedra, la processó ha enfilat l'avinguda de la Generalitat fins arribar al carrer Ramon Berenguer IV. Per aquest carrer, la processó de Rams ha entrat a l'Eixample fins arribar al carrer Cervantes. Un cop allà, les vestes i els passos han baixat pel carrer Sant Blai fins travessar la plaça de l'Àngel i entrar pel carrer Montcada, camí de nou cap al carrer de la Mercè pel carrer del Vall i la plaça dels Estudis, fins a la zona de la catedral.

Enguany, per primera vegada, els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Reus han estat els encarregats d'obrir la processó de la Passió de Tortosa. Coneguda més popularment com la Processó del Diumenge de Rams, és l'acte més multitudinari i espectacular dels que conformen la Setmana Santa a Tortosa. De fet, la singularitat d'aquesta processó és perquè s'hi representa la Passió i mort de Crist de manera completa en una data inusual, el Diumenge de Rams. L'organitza l'Agupació de Confraries de Setmana Santa, i es poden veure un total d'onze passos. L'origen de la processó de Rams a Tortosa cal buscar-lo l'any 1806: segons el Llibre d'Acords de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, és en aquest moment que es decideix fusionar la processó pròpia dels Dolors amb una altra d'arrels més antigues, llavors en desús i protagonitzada pels gremis, que acostumava a sortir el Dijous Sant. Precisament, la propera processó a Tortosa serà el Dijous Sant a la mitjanit, amb la processó del Silenci. Divendres al vespre serà la processó del Sant Enterrament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta