8 de maig del 2014

Albert Pujol: 'Litterarum inclourà un homenatge especial a Gerard Vergés'



MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- La setena edició de la fira d’espectacles Litterarum i l’onzena Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre serviran per homenatjar la figura i l’obra del poeta tortosí Gerard Vergés, que va morir la diada de Sant Jordi. Serà els dies 30 i 31 de maig, i el dia 1 de juny en diversos espais de la capital de la Ribera d’Ebre. Així ho ha detallat aquest dijous el director del certamen, Albert Pujol, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. L’homenatge a Vergés, molt vinculat als inicis de la fira literària de Móra d’Ebre, consistirà en l’estrena de l’espectacle musical ‘Les paraules cantades de Vergés’, a càrrec del grup ebrenc Riu en So. A més, també es farà un acte simbòlic amb l’escriptura d’uns versos que parlen del riu, del llibre ‘Long play per a una ànima trista’, en una de les arcades del pont que uneix Móra d’Ebre i Móra la Nova. Segons Pujol, seran uns actes molt emotius que serviran per homenatjar Vergés.

En total, s’han programat 20 espectacles de 15 companyies provinents de tot Catalunya, les Illes Balears i Andorra (consulteu el dossier clicant aquí). Entre els plats forts de la Litterarum 2014 cal destacar dues estrenes lligades a l’Any Vinyoli i també les referències al Tricentenari, amb el recital historicomusical ‘Victus: del mal que van fer aquells soldats’. Aquest espectacle està interpretat per Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia vives, i comptarà amb la participació especial de l’escriptor Albert Sánchez Piñol.

D’altra banda, un altre dels actes destacats serà el primer espectacle de Litterarum que es representarà navegant pel riu. Es tracta de la proposta de teatre i dansa ‘Empremtes’, de Valer Gisbert, a partir dels textos de l’obra ‘Camí de Sirga’, de Jesús Moncada, que s’escenificarà dalt d’un llagut com a escenari. Però, a més a més, enguany es vol potenciar l’aposta pel públic infantil amb els espectacles inclosos en el Litterarum Petits i amb la ludoteca literària de la mateixa fira.

En la mateixa entrevista, Pujol també ha destacat l’arribada d’un patrocinador tan important com Estrella Damm, així com la posada en funcionament de packs turístics que combinen allotjament, entrades a espectacles i una visita guiada a Móra d’Ebre. De la mateixa manera, Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc han renovat la seua aposta per les xarxes socials i estrenen una aplicació per a mòbils.

1 comentari:

  1. $$$ Oferta de préstec urgent amb baixa taxa d'interès APLICA ARA $$$
    Necessita préstec per pagar el seu deute i començar una nova vida? Vostè ha vingut al lloc correcte on es podrà obtenir finançament a una taxa d'interès molt baixa. Les persones interessades / empresa han poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic per a més detalls.
    Nom complet:
    Data de naixement (dd-mm-dd):
    gènere:
    Estat civil:
    Quantitat que es necessita:
    durada:
    Adreça:
    Ciutat:
    Província / Illa:
    Zip / codi postal:
    país:
    Número de telèfon:
    Ingrés mensual:
    ocupació:
    Correu electrònic: shadiraaliuloancompany1@gmail.com

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta