13 de maig del 2014

Homs veu una 'deslleialtat a la gent de l'Ebre i a la Generalitat' per part de l'Estat en l'actuació pel cas Castor


BARCELONA.- El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha considerat aquest dimarts que és "una deslleialtat a la gent de l'Ebre i a la Generalitat" per part de l'executiu espanyol la manera com han gestionat el cas dels tremolors possiblement derivats del magatzem de gas Castor. Homs creu que les "evasives" que va rebre el Govern quan va demanar informació al respecte als ministeris no encaixen amb els darrers informes que han sortit a la llum. D'altra banda, el portaveu ha criticat que el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, hagi tornat a comparar la situació dels territoris d'Ucraïna que impulsen consultes amb la de Catalunya. "S'equivoca i situa la imatge d'Espanya en un lloc que no li interessa", ha dit.

La crisi dels sismes de baixa intensitat viscuts a les Terres de l'Ebre i les comarques del nord del País Valencià, i la seva possible relació amb la planta de gas Castor viu aquest dimarts un nou episodi. La publicació d'uns informes que confirmarien la relació entre el magatzem de gas i els terratrèmols ha emprenyat al Govern de Catalunya per la manera d'actuar de l'executiu espanyol.

"És una actuació de pura deslleialtat envers la població de l'Ebre i de la Generalitat. El conseller d'Interior en el seu moment va demanar informació al ministeri i encara l'esperem, la resposta va ser l'evasiva. I ara resulta que apareixen informes que a nosaltres no se'ns van fer arribar", s'ha queixat Homs en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

I és que, per a Homs, "no és una manera lleial d'actuar que generi confiança". "És una actuació molt maldestra del govern espanyol", ha sentenciat, tot afegint que a la vista dels informes "és evident que "hi ha causalitat, causa-efecte" entre els tremolors "que es notaven i generaven angoixa" i la planta de gas. "S'haurà d'estar molt a sobre. En el que estigui a l'abast del Govern, farem tot allò que es pugui. Posarem tots els mitjans disponibles perquè s'assumeixin les responsabilitats que s'hagin d'assumir", ha conclòs.

D'altra banda, el també conseller de la Presidència ha carregat de nou contra el monistre d'Afers Exteriors espanyol per haver vinculat Catalunya amb la situació que viu Ucraïna amb alguns dels seus territoris. "Novament, crec que s'equivoca. No se si és conscient que situa la imatge d'Espanya on suposo que no la voldria", ha considerat, tot afegint que "en qualsevol cas, Catalunya no s'hi compara per a res" amb la situació d'Ucraïna.

Demana que "s'acompleixi la llei" amb la revisió del finançament

Per últim, el portaveu ha volgut reaccionar davant les informacions que apunten a la possibilitat que el govern espanyol estigui plantejant-se retardar la revisió del sistema de finançament autonòmic, marcat legalment per a entrar en vigor en 2015. "No sé si és un globus sonda del govern espanyol. Però ells, que apel·len contínuament al compliment de la llei, el que han de fer simplement és complir-la i xerrar menys. Especular que s'hi poden saltar així la llei, no estimula la confiança en el compliment de la llei", ha considerat el portaveu. De la mateixa manera, Homs ha criticat que exemples com aquest demostren que el govern espanyol "és el primer que quan li convé per raons partidàries està disposat a saltar-se la llei".

Via ACN

2 comentaris:

  1. ¿que los madrileños, han sido alguna vez leales con nosotros?...

    ResponElimina
  2. I les deslleialtats dels de Barcelona cap a les nostres terres ????

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta