13 de maig de 2014

Josep Anton Ferré, escollit nou rector de la URV amb el 53,97% dels vots


TARRAGONA.- El catedràtic en Mecànica de Fluids, Josep Anton Ferré, és el nou rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Les eleccions han tingut un resultat ajustat i Ferré s'ha imposat al seu contrincant, el catedràtic d'Economia Aplicada Agustí Segarra, amb el 53,97% dels suports. La clau ha estat el caràcter ponderat dels vots, que atorga un pes de 51% en el resultat final al Personal docent i investigador (PDI) doctor amb vinculació permanent. La majoria d'aquest col·lectiu ha donat suport a Ferré, la qual cosa li ha permès vèncer amb 892 vots totals pels 1.178 que ha rebut Segarra. L'economista s'ha imposat en l'àmbit d'altre PDI, PAS i estudiants, en uns comicis més participatius que els del 2010.

Josep Anton Ferré substituirà en el càrrec a Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat des de l'any 2006. La durada del seu mandat serà de quatre anys, amb possibilitat de reelecció consecutiva una sola vegada. L'elecció del rector es fa per vot universal i ponderat per sectors, d'acord amb els coeficients fixats per la llei i l'Estatut de la URV. En el resultat final, el vot de PDI doctor amb vinculació permanent pesa un 51%; el de l'estudiantat un 26%; el del PAS un 12%, i el de la resta del PDI un 11%.

Josep Anton Ferré ha aconseguit el suport del 59% del col·lectiu de Personal Docent Investigador Doctor amb vinculació permanent a la Universitat. El major pes d'aquest sector de la comunitat universitària li ha donat la victòria, malgrat que Segarra hagi rebut gairebé 300 vots més. En l'altre PDI, Ferré ha rebut 208 suports per 239 de l'economista; en el sector dels estudiants, el nou rector s'ha quedat amb 280 vots davant dels 450 de Segarra i en el PAS també s'ha imposat l'economista per 328 a 169.

En conjunt, s'han emès 2.265 vots d'un electorat de 16.754 persones, dels quals 131 vots han estat en blanc i 64 s'han declarat nuls. Del cens del PDI doctor amb vinculació permanent -499- ha participat un 84,27% respecte el 54,31% de les anteriors eleccions, mentre que de l'altre Personal Docent Investigador -1.573- ha participat un 30,34% davant del 16,13% de fa quatre anys. El dels estudiants -13.994- segueix sent el col·lectiu amb menys participació, però aquest cop quasi ha doblat la de les anteriors eleccions arribant fins el 5,78%.

Pel que fa al Personal d'Administració i Serveis (PAS), 688 persones, ha participat un 81,4% amb un augment de quasi 18 punts. El fet que per primer cop hi hagués dos candidats en unes eleccions a rector ha estat un factor decisiu en l'augment de la participació de tots els sectors de la comunitat universitària, segons ha destacat la Junta Electoral durant la valoració dels comicis. En paral·lel, també han tingut lloc les eleccions a Claustre universitari, en què s'han renovat representants del PDI i el PAS.

El nou rector fa una crida "a la il·lusió" de cara al futur de la Universitat

El candidat electe, Josep Anton Ferré, ha volgut fer una crida a la il·lusió i ha expressat que "malgrat els moments complicats que vivim les institucions, amb convicció i la capacitat que tenim serem capaços d'assolir grans metes en aquest proper període". El nou rector ha admès el repte "complex" que suposa gestionar una institució com la URV i s'ha compromès a treballar "tant com hem fet fins ara".

En aquest sentit, Josep Anton Ferré ha assegurat que els seus objectius són la preservació de les metes que ha assolit la universitat, poder consolidar la posició de la URV respecte a l'oferta d'ensenyaments de què disposa, així com la capacitat de captar els alumnes i de poder "retenir" a les persones que hi estan treballant. "Volem que la nostra oferta interessi a molta gent i per això haurem de flexibilitzar la nostra organització i mirar d'innovar en aspectes que ens permetin avançar", ha reblat.

Ferré ha valorat els comicis com un "exemple" de participació i de debat. El nou rector ha opinat que, segons els resultats, el professorat hauria entès "més fàcilment " el missatge enviat que no pas els estudiants, que han donat suport majoritàriament a l'altre candidat. Malgrat que ha opinat que la participació de l'estudiantat ha estat "poca" i que això evidencia segons " la dificultat d'arribar" a tots ells, s'ha mostrat "content" per l'augment d'alumnes que han votat en aquestes eleccions.

Segarra demana al nou rector que tingui en compte la "pluralitat" de la URV

El candidat menys votat, Agustí Segarra, ha felicitat Ferré i li ha desitjat èxit, "perquè els seus èxits també ho són del col·lectiu i de tothom", ha valorat. Segarra ha assegurat que seguirà treballant per la URV i ha demanat al nou rector que tingui en compte la "pluralitat" existent a la institució, la qual considera un avantatge i no pas un "handicap". L'economista ha reconegut que esperava un resultat "més favorable" i ha descartat concórrer als pròxims comicis.

Per la seva banda, el rector sortint, Francesc Xavier Grau, ha traslladat la seva felicitació a Josep Anton Ferré i ha agraït la feina feta als dos candidats durant el període electoral. Grau també ha aprofitat la proclamació provisional del nou rector per posar-se a disposició de l'equip entrant per fer el traspàs de poders, fins que el relleu no sigui definitiu.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta