14 de maig del 2014

ERC vol l’intercanviador d’ample de via del corredor del Mediterrani per a les Terres de l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions europees del 25 de maig ha reclamat aquest dimecres per a l’Aldea la construcció del futur intercanviador del corredor del Mediterrani, per evitar que el territori es quede aïllat durant molts anys amb les vies d’ample ibèric. A més, el flixenc Francesc Barbero també ha proposat un major protagonisme per a l’estació de l’Aldea en l’àmbit del transport de passatgers, així com una connexió important amb la futura zona logística del port dels Alfacs. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Barbero també ha advertit que les obres del corredor al Camp de Tarragona s’estan fent amb vies d’ample ibèric. I que la intenció del govern de l’Estat és instal·lar-hi un tercer fil i un intercanviador d’ample de via que aniria just abans o després de l’aeroport de Reus, cosa que podria aïllar les Terres de l’Ebre.

Al marge de les infraestructures, Barbero ha reiterat que les propostes d’ERC per a les Terres de l‘Ebre passen per la defensa del riu des de Brussel·les i també per garantir l’arribada de fons europeus per lluitar contra plagues com el caragol maçana o el musclo zebra. De fet, el candidat republicà ha recordat que el territori ha estat declarat com a Reserva de la Biosfera per part de la Unesco. A banda, i també en clau nacional, Barbero ha volgut replicar el president del PP per Tarragona, Alejandro Fernández, que dilluns va advertir que una Catalunya independent quedaria fora d’Europa i que perillen diners com els que estan servint per descontaminar el pantà de Flix.

En la mateixa entrevista, el candidat d’ERC ha afirmat que és molt preocupant que algun amb un perfil transvasista com l’exministre Miguel Arias Cañete siga el candidat del PP en aquestes eleccions europees, i que la seua intenció siga convertir-se en el nou comissari de Medi Ambient. En aquest sentit, Barbero ha conclòs que la millor defensa possible per al riu Ebre seria aconseguir la creació d’una república catalana independent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta