11 de maig del 2014

Terricabras (ERC) es reivindica com l'eurodiputat de les Terres de l'Ebre per aturar el pla hidrològic


AMPOSTA (Montsià).- El candidat a les eleccions europees d'Esquerra Republicana-NECat-Catalunya Sí, Josep Maria Terricabras, ha lamentat aquest diumenge que les enquestes donin tan baixa participació a la cita electoral del proper 25 de maig, i ho ha qualificat de "preocupant". Terricabras ha assenyalat que seria "fantàstic i molt satisfactori" que la participació se situés per sobre del 50%. El candidat confia que les opcions sobiranistes del Parlament que el passat desembre van pactar la data i la pregunta del referèndum del proper 9 de novembre "se sentin recolzades" en front d'aquelles que no van ser al pacte. Per Terricabras, "el resultat conjunt és el que compta", i per això ha remarcat que la participació és "clau".

Terricabras, ha obert la seva intervenció a Amposta davant de 500 persones amb una afirmació contundent i clara: '"Això de Lo riu és vida, no només m'ho sé, sinó que m'ho crec. Seré el diputat de les Terres de l'Ebre. És la tercera envestida forta, primer va ser Borrell el 95 , després Matas i Cañete al 2001 i ara hi tornen. Ens hi vam oposar i Europa va donar suport a la nostra lluita. Tornarem a lluitar i Europa ens tornarà a donar suport, en nosaltres teniu la garantia absoluta de la defensa del riu i del territori", ha conclòs.

Terricabras ha explicat que "Europa serà, una vegada més, el mur de contenció davant la gestió paleolítica del Partit Popular dels rius: paleolítica perquè és vella, antiga, caduca, però també perquè amb l’excusa de regar els camps el que realment vol fer és regar el totxo!" "El futur de l’Ebre es jugarà a Europa. Ens calen les eines d’un Estat per poder defensar l’Ebre i ens cal molta força al Parlament Europeu. Serem els homes de l’Ebre al Parlament Europeu", ha reblat.


El cap de llista d'Esquerra-Republicana-NECat-Catalunya Sí, ha deixat ben clar que el problema no són els nostres pagesos que legítimament volen regar al Montsià o a les Garrigues, sinó que el problema són els regadius sense terra i el Delta sense aigua. "El problema són unes reserves especulatives per a uns regadius que no existiran mai, i que l’anunciat 'Gran Pacto Nacional del Agua' del Ministre Cañete, ens durà al mercadeig de l’aigua de paper, als transvasaments entre conques i a la privatització de l’aigua per assolir els mateixos objectius que el PHN del 2001. Anirem a Europa i defensarem el territori, i Europa, un cop més ens donarà suport", ha conclòs.

Durant el míting a Amposta, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, també ha fet referència a la importància de la participació el proper 25 de maig. Segons ella, una gran participació electoral a Catalunya, per sobre de la mitjana espanyola i europea, seria un símptoma inequívoc que els catalans volen tornar a votar en la consulta del 9 de novembre. "Si volem votar el 9-N, el que hem de fer és votar massivament el 25-M", ha destacat.

Via ACN i Esquerra.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta