11 de maig del 2014

Tremosa (CiU) crida els ebrencs a evitar que Arias Cañete siga el comissari del transvasament


TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha demanat aquest dissabte als votants de les Terres de l'Ebre que no converteixin el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, en el comissari europeu del transvasament de l'Ebre. "Que no hi vagin vots del delta de l'Ebre cap a Arias Cañete, perquè potser vol ser el comissari del transvasament. Nosaltres hem de ser molt fots per impedir això", ha advertit des de Tortosa, on ha recriminat al govern espanyol el seu "doble discurs fariseu" quan esgrimeix la llei per no celebrar la consulta del 9 de novembre però en canvi incompleix desenes de directives europees, entre elles la directiva marc de l'aigua.

Tremosa ha escollit Tortosa per parlar del transvasament de l'Ebre i ha celebrat un acte tot just al costat del riu, acompanyat per l'alcalde tortosí, Ferran Bel, i el candidat de les Terres de l'Ebre, Joan Pere Gómez. El cap de llista de CiU ha recordat que el mateix Arias Cañete va dir fa deu anys que aquest transvasament seria un "passeig militar", i ara aquest mateix senyor torna a Europa per ser eurodiputat i per aspirar a ser comissari. Tremosa ha advertit que si hi ha molts vots de les Terres de l'Ebre que optin pel PP, pot ser que "se senti legitimat com a comissari del transvasament".

A més, ha denunciat que l'Estat espanyol fa sis anys que està incomplint la directiva marc de l'aigua, que és la que marca el cabal ecològic dels rius, una directiva que compleixen pràcticament tots els països menys Espaya, ha dit. Fins i tot, ha recordat que ha estat fins i tot va ser condemnada pel Tribunal Europeu per aquesta qüestió.

De fet, Tremosa ha subratllat que Espanya lidera el rànquing de països que incompleixen directives europees, el mateix estat que diu que no permetrà la consulta a Catalunya perquè s'ha de complir la llei. "Quin doble discurs fariseu", s'ha queixat.

"Volem l'autonomia de Portugal per defensar l'Ebre"

D'altra banda, en la línia d'un argument que CDC va fer servir fa unes setmanes contra el transvasament, Tremosa ha plantejat que per salvar el delta de l'Ebre cal que Catalunya tingui la mateixa autonomia que Portugal, on desemboca el riu Tajo i Espanya no pot plantejar cap transvasament perquè hi ha un tractat internacional que prohibeix tocar aigües d'un riu que desemboca en un altre país.

"Si realment volem salvar el delta de l'Ebre i volem evitar el transvasament, l'autonomia que ens cal no es la de Portugal?", s'ha preguntat. I el mateix ha dit sobre el projecte Castor, "un projecte del PSOE".

Per la seua part, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha recordat que Tremosa sí que s'ha preocupat per les Terres de l'Ebre, i fins i tot va participar en la gran manifestació en contra del transvasament de l'Ebre que planteja el govern espanyol. Bel també ha aprofitat per criticar que l'únic argument del PSC sigui anar en contra de Mariano Rajoy perquè PP i PSOE, ha dit, representen el mateix pel que fa als interessos de Catalunya.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta