26 de juny del 2014

El fiasco del projecte Castor, a les portades de Catalunya i València i a la premsa econòmica


ALCANAR (Montsià).- La renúncia al projecte Castor, anunciada per ACS per sorpresa de gairebé tothom, ha obert aquest 26 de juny les portades d’alguns dels principals diaris catalans i valencians, però també dels econòmics que s’editen a Espanya. “Per a ferralla’, titulava l’edició ebrenca del Diari de Tarragona, donant una idea del que podria fer el govern de l’Estat amb les instal·lacions de la planta marina d’Escal UGS, si algun dia es decideix a desmantellar-la. El Diari Ebre, però, recordava també que la intenció d’ACS és poder recuperar els 1.600 milons d’euros invertits.

El diari Ara també obria la seua portada, a tot drap, amb el tema del projecte Castor, que titllava de “fiasco de 1.600 milions”. L’Ara destacava que ACS és l’empresa de Florentino Pérez, i que Indústria accepta que haurà d’indemnitzar la concessionària. “Despropòsit ruïnós” era el titular de l’editorial de l’Ara.

La premsa de Castelló, com és natural, també ha tracat amb interès la notícia sobre el projecte d’Escal UGS davant de Vinaròs. “Escal renuncia al Castor y fuerza al Gobierno a devolverle 1.700 millores o abrir la planta”, assenyalava Levante de Castelló. Aquest rotatiu també revelava que la renúncia només seria vàlida si era avalada pel govern de l’Estat, pels titulars dels bons i pel Banc Euroepu d’Inversions. També deia que la decisió permetrà que ACS puga eludir el retorn de 1.400 milions als seus inversors, cosa prevista per al novembre. De la mateixa manera, el suplement del diari El Mundo per a Castelló també tractava el tema en la seua portadeta interior: “ACS renuncia al Castor al año del primer seísmo”.

La premsa econòmica també ha sucat pa a la notícia. “Los costes del Castor”, deia Cinco Días, afirmant que Indústria va instar la renúncia per estalviar diners al sistema gasístic. “Industria y ACS irán a juicio para ver quién paga el Castor”, deia El Economista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta