26 de juny del 2014

El pla especial del nucli històric de Tortosa preveu transformar la façana fluvial entre Remolins i el pont


TORTOSA (Baix Ebre).- La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha aprovat definitivament aquest dimecres el Pla especial urbanístic del conjunt històric-artístic de Tortosa. Engloba una superfície de 173.762 metres quadrats en dos sectors: el nucli antic central i el front fluvial. L'objectiu del pla és fixar i determinar criteris per millorar i preservar el patrimoni cultural de la zona.

Així, s'establirà un pla de protecció que definirà els elements del conjunt des d'un vessant cultural i històric; també una protecció històrica específica per a espais, àmbits o fronts d'edificació; s'integrarà cada element arquitectònic en el seu entorn; s'establirà un pressupost per a l'execució del pla, i se salvaguardaran i es conservaran elements arquitectònics complementaris. D'altra banda, el document estableix una doble protecció per al patrimoni històric tortosí. Es mantenen les categories provinents de la Llei del patrimoni cultural català i es creen cinc nivells de protecció -protecció integral, protecció tipològica, protecció ambiental, adequació ambiental i protecció documental.

Així mateix, el Pla concreta la intervenció proposada al front fluvial, que consisteix en establir un nou espai enfront de la Catedral i transformar la façana del riu des de Remolins-Sant Jaume fins a la plaça del Paiolet, resolent també l'entroncament del Pont de l'Estat. El Pla especial s'acompanya d'un catàleg amb fitxes de 294 elements arquitectònics i 42 jaciments arqueològics. Cada fitxa inclou dades de localització, àmbits de protecció, intervencions possibles i documentació. Aquesta base de dades es completa amb plànols sobre l'evolució històrica de Tortosa, els seus diferents barris, equipaments i espais lliures.

Normes urbanístiques per a vuit municipis 

D'altra banda, la Comissió territorial d'urbanisme també ha aprovat, en aquest cas inicialment, les normes de planejament urbanístic per a vuit municipis ebrencs. Es tracta de la Galera, Mas de Barberans, la Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Vinebre, Caseres, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs. Les normes tenen per objectiu dotar als municipis d'una figura de planejament general que sigui vigent mentre no disposin d'un POUM. El 2010 ja es van aprovar Normes de planejament per a 11 municipis de les Terres de l'Ebre.

Via ACN

2 comentaris:

  1. Això vol dir que deixaran l'histriònic projecte d'enderrocar la façana fluvial de davant la catedral?
    Ho dic perquè em segueix semblant un monument catxo, de mal gust i menys rendiment per a la ciutadania, sobre tot des de que fan pagar i que, inclús anant en horari de missa, els guiris que integren de servidors sembla que t'hagin de fer pagar la penitencia sense haver-te confessat.
    País!
    Monument per oblidar, al igual que el que hi ha al mig del riu. Que també podrien catalogar a un magatzem d'estos on son les restes oncològiques de Tortosa

    ResponElimina
  2. ...hombre!..., supongo que no joderan al personal con no dejarles reformar sus propiedades, me explicare..., en Remolins hay una casa que una noche una no se que reina pernocto alli, igual el actual dueño quiere cambiarse los sanitarios y aseo, y no lo dejan porque el antiguo cagador, lo gasto la susodicha reina y esta catalogado como "bien patrimonico historico" porque la citada susodicha reina sento su real culazo alli...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta