25 de juny del 2014

La plataforma del Sénia avisa que no caldria indemnitzar ACS perquè el Castor no estava operatiu


ALCANAR (Montsià).- La Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia ha mostrat aquest dimecres la seua "alegria i satisfacció" per l'anunci d'Escal-UGS de renunciar a l'explotació del magatzem Castor; però ha alertat que no hi caben indemnitzacions perquè el magatzem no està operatiu. En declaracions a l'ACN, el portaveu de la Plataforma, Evelio Montfort, ha remarcat que una de les clàusules del contracte preveu indemnitzar si Castor està operatiu, i ha advertit que la planta no es trobava operativa. "És com si ens féssim una casa i el constructor abans d'acabar-la marxés, doncs no li pagaríem", ha exemplificat Monfort.

El portaveu ha afegit que, amb la renúncia, ACS "li passa el problema al Ministeri". Montfort ha explicat, en aquest sentit, que era previsible que ACS renunciés al projecte atès que si no injectava gas abans del 30 de juny era "impossible" que la planta estigués operativa i calia tornar tots els diners dels eurobons que en el seu dia es varen fer. "L'única solució que tenia ACS era renunciar a la concessió i passar-li el problema al ministeri d'Indústria", ha manifestat. El portaveu ha afegit que l'any 2007 els costos manifestats eren de 1.700 milions d'euros, però que en 2010 es va pactar un acord per 700 milions d'euros i es va signar que s'indemnitzaria en cas que la planta estigués operativa. "Si Enagas no es va quedar les accions en el seu dia perquè no estava operativa ara tampoc nosaltres hem de pagar", ha defensat Evelio Montfort.

Sobre el futur de les instal·lacions, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia manté que s'ha desmantellar, tot i les paraules del secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, que defensava la gran inversió realitzada i el manteniment de les instal·lacions per si es necessitaven en 10 anys. "D'aquí a 10 anys, si s'injecta gas es continuaran produint terratrèmols", ha alertat Montfort que ha afegit que "s'han equivocat i el que han de fer és desmantellar". La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia té la sensació d'estar "al començament del final de la lluita" i que encara resta per conèixer "com acabarà el Castor, com es desmantellarà i què passarà amb el gas que hi ha a dins del dipòsit i és un problema que no sabem com solucionarem".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta