25 de juny del 2014

Pallarès insisteix a reclamar el tancament de Castor i critica el govern de l'Estat per 'falta de transparència'


TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, s'ha mostrat aquest dimecres indignat per la "falta de transparència" del govern espanyol després que, segons ha dit, s'hagin assabentat a través dels mitjans de comunicació de l'anunci del grup ACS de renunciar a l'explotació del magatzem de gas Castor. No obstant, Pallarès considera la decisió un "avenç important", però ha advertit que "mentre el projecte Castor continuï viu, el perill es manté" i, per això, ha insistit a reclamar el desmantellament de la planta "perquè de moment no tenim cap garantia".

D'altra banda, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre també ha reiterat que continuaran reclamant la informació que des de fa mesos sol·liciten a l'Estat, i de la qual no en tenen cap notícia. A més, Pallarès ha insistit en què confien que aquesta decisió no suposi compensacions. "No voldríem que haguem de pagar entre tots el que els estudis han demostrat, ja que la inversió no tenia cap garantia d'èxit".

La companyia Escal UGS, participada pel grup ACS, ha anunciat aquest dimecres que renuncia a la concessió de l'explotació de la planta Castor, dedicada a l'emmagatzament subterrani de gas natural, segons ha informat el grup constructor a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). ACS ha iniciat el procés d'obtenció de l'autorització prèvia per part del Banc Europeu d'Inversions i, eventualment, de l'assemblea de titulars dels bons per al finançament de la planta.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta