25 de juny del 2014

La URV i el Grup 2027 promouen una jornada sobre l’aprofitament de la marca EbresBiosfera


TORTOSA (Baix Ebre).- L’aula magna del campus de la URV a les Terres de l’Ebre serà l’escenari, aquest divendres, d’una jornada sobre la Reserva de la Biosfera, organitzada per la càtedra d’Economia Local i Regional i el col·lectiu d’opinió Grup 2027. El títol de la jornada és ‘EbreBiosfera. La sostenibilitat com a estímul per al desenvolupament’, i ha estat organitzada per impulsar el coneixement i el grau d’aprofitament de la declaració de la Reserva de la Biosfera per part de la Unesco, en benefici del conjunt del territori. Així ho ha explicat el coordinador del Grup 2027, Víctor Gimeno, durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

La jornada sobre el projecte EbreBiosfera està adreçada especialment a la societat civil i inclou, per exemple, una conferència d'un expert i tres taules rodones. De fet, s'enfoca amb una mentalitat pràctica, per contribuir a fer possible un projecte territorial, multisectorial i d'economia sostenible, al voltant de la marca. Gimeno ha remarcat que el consens per sol·licitar a la Unesco la Reserva de la Biosfera hauria de continuar també a l’hora de gestionar-la, aprofitar-la i fer-la visible. Amb tot, el coordinador del Grup 2027, que està participant en la redacció de les bases per atorgar les certificacions, ha donat per impossible que la marca EbreBiosfera puga estar a punt per a l’estiu, tal i com s’havia anunciat.

De la mateixa manera, Gimeno ha lamentat el retard en posar en funcionament l’oficina de la marca EbreBiosfera, en el marc del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). L’exdirector dels serveis territorials de Medi Ambient ha assenyalat que s’està perdent el temps, ja que tant el COPATE com tenir un òrgan de gestió de la Reserva de la Biosfera és una necessitat urgent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta