25 de juny del 2014

Indústria no prendrà cap decisió sobre el projecte Castor fins tenir la renúncia oficial d'Escal-UGS


VALÈNCIA.- El ministeri d'Indústria no adoptarà cap decisió administrativa fins que no es presenti formalment la decisió definitiva de renúncia d'explotació de la instal·lació i magatzem de gas del Castor, segons que han informat aquest dimecres fonts ministerials. Indústria confirma que ha rebut la notificació de l'empresa Escal UGS per la qual anuncia la intenció de renunciar i comunica que la decisió l'ha sotmès a autorització per part del Banc Europeu d'Inversions (BEI) i en el seu cas a l'assemblea de titulars dels bons emesos per aquesta entitat bancària. El ministeri afegeix que manté la suspensió de l'activitat al Castor fins que no s'emetin tots els informes necessaris per garantir la seguretat.

Per la seua banda, el diputat de Compromís per Castelló a les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, ha defensat aquest dimecres que no s'indemnitzi ACS per haver renunciat al magatzem Castor, ja que "sabien des del primer moment al risc que ens exposaven i, malgrat saber-ho, han continuat endavant amb el projecte". Pañella ha comparat la situació amb la dels empresaris o botiguers que tanquen els seus negocis perquè no funcionen o no són viables i les administracions públiques no paguen cap indemnització. El diputat ha dit que la renúncia d'ACS és "una molt bona notícia" pels veïns de la zona perquè amb aquesta sembla que no hi haurà més injeccions de gas i no es patiran més terratrèmols. "Ara, però, cal no baixar la guàrdia i evitar que ens espolien amb les indemnitzacions multimilionàries que volen demanar pel cessament de l'activitat", ha remarcat.

El diputat de Compromís ha demanat "tant la Generalitat com el govern central ens deuen explicacions i ens deuen disculpes als habitants del Baix Maestrat per no fer les coses ben fetes, per no fer estudis, per plegar-se als interessos privats d'empreses i per no defensar l'interès general".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta