25 de juny del 2014

El grup ACS renuncia a la concessió d'explotació del magatzem de gas del projecte Castor


MADRID.- La companyia Escal UGS, participada pel grup ACS, ha anunciat aquest dimecres que renuncia a la concessió de l'explotació de la planta Castor, dedicada a l'emmagatzament subterrani de gas natural, segons ha informat el grup constructor a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). ACS ha iniciat el procés d'obtenció de l'autorització prèvia per part del Banc Europeu d'Inversions i, eventualment, de l'assemblea de titulars dels bons per al finançament de la planta.

De fet, a banda dels sismes causats per la planta, una de les claus és el finançament després que la setmana passada l'agència de qualificació Fitch rebaixés tres graus la valoració dels bons davant la incertesa del projecte. La setmana passada Fitch va situar en bons escombraria els bons per al finançament de la planta en considerar que l'escenari més probable és que la promotora Escal UGS, en mans majoritàriament d'ACS, renunciï al projecte a finals de novembre. Aquesta és la data que l'empresa es va comprometre a posar en marxa el Castor o, en cas contrari, retornar als inversors bona part dels més de 1.400 milions d'euros obtinguts gràcies a l'emissió efectuada amb el suport del Banc Europeu d'Inversions (BEI) -que va comprometre en l'operació 500 milions públics-.

Per la seUa banda, el govern espanyol va quantificar en 1.700 milions d'euros el cost que suposaria tancar la planta. Així ho va explicar fa unes dies del secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, que va afegir que el tancament definitiu del projecte Castor s'havia de "pensar" i que potser calia plantejar-se una utilitat en un futur. La planta ha causat uns 600 moviments sísmics a la costa d'Alcanar i Vinaròs.

Via ACN

3 comentaris:

  1. Que Florentino pague l"aventura fallida!
    Aviam si, a més de ser víctimes hem de pagar les extravagàncies del ser "totpoderos"

    ResponElimina
  2. També que pague una mica Miquel Roca que, a més de ser del Consell d'Administració de ACS, és membre del Comité de Nombramientos y Ritribuciones, que diu el que han de cobrar el President ( Florentino Perez ) i els consellers, ell, vaja .
    Clar que, El Roca deu ser de la llotja del Barça. O, també és de la del Madrid ?

    ResponElimina
  3. http://www.grupoacs.com/index.php/es/c/gobiernocorporativo_consejodeadministracion

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta