19 de juny del 2014

Els premis de recerca del Baix Ebre guardonen una aplicació sobre realitat augmentada al Delta



TORTOSA (Baix Ebre).- Josep Marin, de l'Institut de Deltebre, i Sandra Sabaté, de l'Institut Joaquim Bau de Tortosa, han estat els guanyadors de la novena edició dels Premis Comarcals de Recerca, organitzats pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb la col·laboració del Consorci d'Aigües de Tarragona. Uns premis comarcals que tenen la finalitat d'incentivar l'esperit crític dels alumnes de segon de batxillerat. Marin, el guanyador del Premi Pare Romanyà al treball científic-tecnològic, ha realitzat el treball "La realitat augmentada: una experiència real al Delta de l'Ebre". Aquest ha consistit en l'elaboració d'una aplicació de mòbil que fa ús de la innovadora tecnologia de la realitat augmentada per oferir una eina de suport en l'àmbit turístic, que segons ha explicat el seu autor, es podria ampliar a altres sectors. Per la seua banda, Sabaté, la guanyadora del Premi Federico Pastor al treball humanístic, social i artístic, ha realitzat l'estudi "La Zuda. Revista cultural il·lustrada (1913-1933)". En aquest treball es dóna a conèixer l'evolució d'una revista de gran rellevància en l'àmbit local i comarcal. Sabaté ha explicat la importància que va tenir aquesta revista cultural a Tortosa.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha felicitat a tots els participants i, especialment, als finalistes per la qualitat dels treballs presentats. Alhora, Soler s'ha mostrat convençut que "aquest talent, a mig termini, retornarà a la comarca del Baix Ebre i ajudarà a què aquesta continuí amb el seu progrés social i econòmic". El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, també s'ha mostrat satisfet ja que "la qualitat dels treballs presentats és una mostra més que el nostre territori disposa d'un gran futur".

A part dels dos projectes guanyadors, els quatre finalistes que han optat al reconeixement han estat: Josep Castellò amb "El daltonisme. El efecte desconegut?" de l'Institut de Deltebre; David Vila amb "La Leishmaniosi, un risc social?" de l'Institut Blanca d'Anjou; Joan Casanova amb "Històries submergides" de l'Institut de Deltebre; i Aïda Ralda "El Garrofer, un arbre de la Mediterrània" de l'Institut de Roquetes.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta