2 de juny del 2014

Iniciativa reclama que l'oposició puga participar en la negociació pel pla director de les muralles de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d'Iniciativa-Entesa per Tortosa (ICV-ET) vol que el govern de CiU compti amb l'oposició per negociar el Pla director de les muralles. Els ecosocialistes han detallat que tenen coneixement que l'equip de govern disposa del document inicial des de fa dos anys, i que no han volgut lliurar-lo a la resta de grups municipals. Jordi Jordan reclamarà a través d'una moció, en el ple d'aquest dilluns, que el govern obri a l'oposició el debat sobre el Pla director i creï una taula de treball per fer-ne el seguiment.

Jordan ha assegurat que aquest Pla, que preveu la rehabilitació de sis quilòmetres de muralles, és un dels projectes més importants pel desenvolupament econòmic i cultural de la ciutat. El portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa ha detallat que el Pla director de les muralles es va enllestir a finals del 2010 per part de l'equip redactor i que, des de fa dos anys, el Departament de Cultura el va fer arribar a l'Ajuntament. Jordan ha explicat que, en diverses ocasions, ha reclamat al govern municipal, de forma oral i escrita, el document, però que sempre ha rebut "evasives" per resposta. És per això, que a través d'una moció política, els ecosocialistes han decidit reclamar públicament al govern municipal que lliuri la proposta inicial del Pla director a tots els grups municipals i que es constitueixi una taula sobre el document perquè "entre tots puguem analitzar totes les aportacions i pugui ser aprovat en consens pel ple".

"Demanem una vegada més a l'equip de govern que actuï d'una manera oberta, plural i humil que doni veu a tots els grups municipals de l'Ajuntament perquè no és un document qualsevol sinó un projecte molt important per Tortosa", ha assegurat Jordan. El portaveu ecosocialista ha assegurat que desconeix perquè el govern no ha fet públic el document inicial, però que ja s'està negociant amb la comissió de Patrimoni sobre el Pla. "Entenem que hi ha una negociació entre la Generalitat i l'Ajuntament i quan ho tinguin tot modificat ens ho posaran sobre la taula perquè diguem sí o no, i el que volem és fer el procés a la inversa i poder fer aportacions", ha afegit el regidor. Jordan creu que s'hauria de seguir el procés iniciat per consensuar un nou projecte de noves piscines municipals amb el Pla director de les muralles.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta