21 de juny del 2014

L'Escola d'Aqüicultura allibera 7.000 alevins de llobarro al Canal Vell de Deltebre



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L'Escola d'Aqüicultura de l'institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita ha realitzat aquest divendres una campanya de repoblació de llobarros al delta de l'Ebre. Concretament, s'han alliberat més de 7.000 alevins de llobarro a la bassa del Canal Vell de Deltebre, després dels bons resultats en la reproducció d'aquesta espècie autòctona de fort interès pesquer i comercial. El professor de reproducció de peixos i coordinador del projecte, Jordi Quintano, ha explicat que es tracta de reforçar la població d'aquesta espècie. Els alumnes de l'Escola d'Aqüicultura han valorat molt positivament la jornada d'alliberament dels llobarros, unes espècies que ells mateixos van estar cultivant des que eren larves.

El cap de Departament de l'Escola d'Aqüicultura, Òscar Vallejo, ha exlicat que el més destacat que realitzen al centre en quant a projectes és el preengreix i engreix de mol·luscos i valves, amb la col·laboració amb empreses del sector. L'institut Els Alfacs de la Ràpita és l'únic centre de Catalunya que compta amb una Escola d'Aqüicultura, on s'imparteixen dos cicles, un de grau mitjà i un altre de superior, amb un total d'una seixantena d'alumnes cada any.

Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta