21 de juny del 2014

L'exposició d'escultures 'La llavor ebrenca al Palau', acte central del Tricentenari a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- L'obra dels principals artistes i escultors de les Terres de l'Ebre serà la protagonista a l'exposició que porta per nom "Llavor ebrenca al Palau. Patrimoni escultòric dels segles XIX i XX". Una mostra que es podrà visitar al Palau Oliver de Boteller de Tortosa des del proper 27 de juny, i que s'allargarà fins a la fi de la Festa del Renaixement. L'exposició conté una quarantena de peces de 14 artistes diferents, entre els quals hi ha Agustí Querol, Inocenci Soriano-Montagut, Julio Antonio o Víctor Cerveto. La comissària de l'exposició, Núria Gil, ha destacat que es tracta d'una exposició històrica, de recerca i també territorial.

Les obres exposades formen part d'una col·lecció privada i de diferents col·leccions públiques com el Museu d'Art Modern de Tarragona o l'Ajuntament d'Amposta. En aquest sentit, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Ferran Bladé, ha destacat que la mostra ha estat possible gràcies a la implicació de moltes institucions i que es tracta de l'acte central en la commemoració del Tricentenari (1714-2014). "Llavor ebrenca al Palau" s'estructura al voltant de tres grans eixos temàtics que es repeteixen sovint en aquests escultors: la dona, el món del treball i els personatges de referència de l'època.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta